Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2004 - 2005

Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2004 - 2005
Η παρούσα Εθνική Έκθεση είναι η δεύτερη της σειράς ετησίων εκθέσεων που εκπονεί το IΟΒΕ, συμμετέχοντας στο διεθνές πρόγραμμα Global Entrepreneurship Monitor. Το Πρόγραμμα αυτό συλλέγει δεδομένα από κάθε χώρα και παρουσιάζει τα συνολικά ευρήματα στην ετήσια έκδοση του Global Report on Entrerpreneurship.
Όπως και τον προηγούμενο χρόνο, η συμμετοχή του IΟΒΕ είχε δύο σκέλη: Πρώτον, ήταν υπεύθυνο για τη διεξαγωγή των αναγκαίων ερευνών στον ελληνικό πληθυσμό, την επεξεργασία των αποτελεσμάτων με βάση την κοινή μεθοδολογία και την ένταξή τους στο διεθνές αναλυτικό πλαίσιο του GEM, ώστε να επιτυγχάνεται η διεθνής συγκρισιμότητα των στοιχείων. Δεύτερον, ήταν υπεύθυνο για τη συγγραφή της παρούσας Ετήσιας Έκθεσης για την Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, η οποία επικεντρώνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.
Επιδίωξη του IΟΒΕ είναι να συνεχίσει και στο μέλλον να μετέχει στις ετήσιες έρευνες του GEM για την επιχειρηματικότητα, με σκοπό την παρακολούθηση των εξελίξεων και τη δημιουργία χρονολογικών σειρών που θα επιτρέψουν την αποτύπωση των μακροχρόνιων τάσεων της επιχειρηματικότητας στη χώρα, σε σύγκριση πάντα με τις ανάλογες εξελίξεις και τάσεις που επικρατούν διεθνώς.
Το IΟΒΕ ευχαριστεί όλους αυτούς που συνέβαλαν στην επιτυχία του έργου και κυρίως τους ειδικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι ο καθένας στον τομέα του βοήθησαν στην ερμηνεία της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε τέλος τους χορηγούς του έργου: Την εταιρεία Chipita International S.A. και την Τράπεζα Αττικής.

30χ21 εκ., 111 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.949 5 (Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάς)
ISBN: 978-960-7536-30-3
ISBN (10ψήφιο): 960-7536-30-4
Βάρος: 0.536 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
30.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σταύρος Ιωαννίδης είναι καθηγητής Οικονομικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ερευνητής στο ΙΟΒΕ. Το ερευνητικό του έργο επικεντρώνεται στη θεωρία της επιχείρησης, την επιχειρηματικότητα και τα οικονομικά της τεχνολογίας και της καινοτομίας.

Ο Άγγελος Τσακανίκας γεννήθηκε το 1974 και σπούδασε στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Εργάστηκε ως μεταπτυχιακός ερευνητής στο Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην περιοχή της Στρατηγικής και Οικονομικών της Τεχνολογίας. Από το 2003 διδάσκει στη βαθμίδα του Λέκτορα (Π.Δ 407/80) στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπου και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με θέματα ανταγωνιστικότητας και στην Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Από τον Ιανουάριο του 2004 μέχρι τον Απρίλιο του 2007 εργάστηκε στο ΙΟΒΕ ως Υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικής Συγκυρίας, ενώ από τον Απρίλιο του 2007 είναι Υπεύθυνος Ερευνών του ΙΟΒΕ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.