Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η Ελλάδα στη διεθνή αγορά επενδύσεων

Η Ελλάδα στη διεθνή αγορά επενδύσεων
Το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) εκδίδει την παρούσα μελέτη στο πλαίσιο ενός γενικότερου προγράμματος ανάλυσης της ανταγωνιστικής ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
Ο παρών τόμος παρουσιάζει τη θέση της Ελλάδας στη διεθνή αγορά επενδύσεων. Καταγράφει και συγκρίνει τις στρατηγικές προσέλκυσης ξένων επενδύσεων σε ανταγωνιστικές περιφερειακές οικονομίες της ΕΕ. Και, τέλος, αξιολογεί το βαθμό ελκυστικότητας της Ελλάδας στα μάτια των ξένων επενδυτών. Συγγραφείς του παρόντος τόμου είναι ο Θεοδόσιος Παλάσκας, ο Λάμπρος Πεχλιβάνος και ο Χρυσόστομος Στοφόρος.

24χ17 εκ., 165 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 332.6 (Επενδύσεις ), 330.495 (Οικονομία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-7536-22-8
ISBN (10ψήφιο): 960-7536-22-3
Βάρος: 0.368 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
30.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.21
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Θεοδόσιος Παλάσκας είναι καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής Έρευνας στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Έχει διατελέσει Fellow στο St. Peter College, Institute of Economics and Statistics and International Center του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και από το 1996 του Harriss & Manchester College. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος στη World Bank, στο UNCTΑD του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, USAID, στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ.ά. Το πεδίο των ερευνητικών του ενδιαφερόντων περιλαμβάνει οικονομικά της ανάπτυξης, οικονομική ανάλυση και εφαρμοσμένη οικονομετρία.

Ο Λάμπρος Πεχλιβάνος είναι επίκουρος καθηγητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (ΔΕΟΣ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει Marie Curie Fellow και ερευνητής στο Institut d΄Ecοnοmie Industrielle (ΙDΕΙ) της Τουλούζης στη Γαλλία, καθώς επίσης και ερευνητικός εταίρος στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα οικονομικών της πληροφόρησης, βιομηχανικής οργάνωσης και θεωρίας συμβάσεων.

Ο Χρυσόστομος Στοφόρος είναι λέκτορας του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΟΠΑ) του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα αγροτικής πολιτικής, μικροοικονομικής ανάλυσης και εφαρμοσμένης οικονομετρίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.