Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τεχνολογία πολυμέσων και πολυμεσικές επικοινωνίες

Offer
Το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική και ξένη βιβλιογραφία, αφού τα περισσότερα σχετικά βιβλία ασχολούνται με συγκεκριμένες εφαρμογές και όχι με τις υποκείμενες τεχνολογίες.

Παράλληλα, το βιβλίο αυτό καλύπτει τα δικτυακά ζητήματα που ανακύπτουν λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων των πολυμέσων, αφού αυτά σπανίως καλύπτονται στα μαθήματα δικτύων υπολογιστών.

Οι συγγραφείς συνέθεσαν το βιβλίο αυτό αντλώντας στοιχεία από όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους εκθέτοντας τις βασικές ιδέες και τεχνικές, χωρίς υπερβολικές λεπτομέρειες για τις υλοποιήσεις, με στόχο το αποτέλεσμα να είναι κατάλληλο για διδασκαλία σε προχωρημένο προπτυχιακό ή εισαγωγικό μεταπτυχιακό επίπεδο.

Ο Γ. Ξυλωμένος είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Γ. Πολύζος είναι καθηγητής στο ίδιο τμήμα.

Στα περιεχόμενα του βιβλίου περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:
- Εφαρμογές των πολυμέσων
- Συστήματα πολυμέσων
- Ήχος, Εικόνα, Βίντεο
- Θεωρία πληροφοριών
- Αρχές κωδικοποίησης
- Κωδικοποίηση εντροπίας
- Κωδικοποίηση ήχου
- Κωδικοποίηση εικόνων κατά JPEG
- Κωδικοποίηση βίντεο κατά Η.26x
- Κωδικοποίηση βίντεο κατά MPEG
- Συγχρονισμός πολυμέσων
- Πολυεκπομπή, Πρωτόκολλα μετάδοσης πολυμέσων, Ροή πολυμέσων
- Τηλεδιάσκεψη
- Ποιότητα υπηρεσιών στο Internet
- Ποιότητα υπηρεσιών στο μελλοντικό Internet
- Ποιότητα υπηρεσιών στα δίκτυα ATM
- Ασύρματα και κινητά πολυμέσα.

24χ17 εκ., 356 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 001.5 (Πολυμέσα)
ISBN: 978-960-461-262-8
ISBN (10ψήφιο): 960-461-262-Χ
Βάρος: 0.687 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
29.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γεώργιος Β. Ξυλωμένος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διπλωματούχος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος M.S. και Ρh.D. στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το University of California, San Diego. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέρονται επικεντρώνονται στο σχεδιασμό και την ανάλυση πρωτοκόλλων μετάδοσης πολυμεσικών δεδομένων σε ετερογενή δίκτυα, τη διανομή περιεχομένου στο Διαδίκτυο, καθώς και την εξέλιξη του Διαδικτύου.

Ο Γεώργιος Κ. Πολύζος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ασύρματων Δικτύων και Πολυμεσικών Τηλεπικοινωνιών (Mobile Multimedia Lab). Είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος Μ.Α.Sc. (Ε.Ε.) και Ρh.D. στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το University of Toronto. Έχει διατελέσει Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικής Υπολογιστών του University of California, San Diego (1988-1999), όπου ήταν συν-Διευθυντής του Εργαστηρίου Συστημάτων Υπολογιστών, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Ασύρματων Επικοινωνιών, και Senior Fellow του Κέντρου Υπερυπολογιστών. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις πολυμεσικές επικοινωνίες και εφαρμογές, τα ασύρματα δίκτυα και τις κινητές επικοινωνίες, τα πρωτόκολλα, τις εφαρμογές και την εξέλιξη του Διαδικτύου, καθώς και την ασφάλεια των κινητών επικοινωνιών και του Διαδικτύου - έναν τομέα στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και ζητήματα εμπιστοσύνης, διαθεσιμότητας, και διασφάλισης του απορρήτου των υπολογιστών και των επικοινωνιών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.