Λαλιγκιούλ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Λαλιγκιούλ

Το ρουμπίνι του Βοσπόρου: Μια ιστορία σαν παραμύθι

Χριστίνα Αλεξάνδρου

Λαλ-ι-γκιούλ, το Ρουμπίνι του Βοσπόρου. Λαλ είναι η πέτρα, γκιουλ το τριαντάφυλλο. Και Λαλιγκιούλ είναι το όνομα της ηρωίδας. Η αληθινή ιστορία μιας Κρητικοπούλας που απάγεται στα 15 της χρόνια από δουλέμπορους και μεταφέρεται πεσκέσι στο χαρέμι του Σουλτάνου Αμπντουλαζίζ στο Σαράι του Ντολμά Μπαχτσέ. Ο Αμπντουλαζίζ, δέσμιος του σουλτανάτου, ενός απάνθρωπου συστήματος το οποίο δεν μπορεί να τροποποιήσει, παρά τις καλές του προθέσεις για εκσυγχρονισμό, και τις απεγνωσμένες του προσπάθειες για να αποφύγει την κατάρρευση της Αυτοκρατορίας του, καταλήγει τραγικά, θύμα αυτών ακριβώς των προσπαθειών του. Η Ιστορία, επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά! Η δράση εκτυλίσσεται στα παλάτια Ντολμά Μπαχτσέ, Μπεϋλέρμπεϋ, Τσιραγάν και Γιλντίζ. Στα ωραιότερα και πολυτελέστερα παλάτια της πιο ωραίας και πιο μυθικής Πόλης του κόσμου. Της Πόλης των δύο Αυτοκρατοριών. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Χριστίνα Αλεξάνδρου

Χριστίνα Αλεξάνδρου (Συγγραφέας)

Η Χριστίνα Αλεξάνδρου - Στάγκα γεννήθηκε στην Αθήνα. Ο πατέρας της ήταν αξιωματικός του ναυτικού και αυτό την έκανε να αγαπήσει τη θάλασσα. Σπούδασε δημοσιογραφία, δημόσιες σχέσεις, ξένες γλώσσες και αγγλική φιλολογία. Πάντα αγαπούσε τη λογοτεχνία αλλά τα τελευταία χρόνια ο σύζυγός της τη μύησε στην Ιστορία. Η Πολίτικη καταγωγή της οικογένειάς της, την είχε γοητεύσει από τα παιδικά της χρόνια. Είναι παντρεμένη με τον Ιωάννη Στάγκα και έχει δύο παιδιά. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και μαθαίνει τουρκικά. Στον ελεύθερο χρόνο της ζωγραφίζει και αγαπάει τα ταξίδια. Η "Λαλιγκιούλ" είναι το πρωτόλειο πόνημά της και βασίζεται σε διηγήσεις της οικογένειάς της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
322
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.35 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Από τα λίγα βιβλία που διάβασα απνευστί. Η…

★ ★ ★ ★ ★

Από τα λίγα βιβλία που διάβασα απνευστί. Η ηρωίδα, αν και το μυθιστόρημα είναι ιστορικό, θα την χαρακτήριζα μία σύγχρονη γυναίκα που δεν χαρίζεται σε κανέναν. Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης είναι ιερό για κάθε άτομο.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 28/01/2010)

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ! Δεν έχω λόγια να το περιγράψω,…

★ ★ ★ ★ ★

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ! Δεν έχω λόγια να το περιγράψω, ότι και να πω θα είναι φτωχό. Το βιβλίο είναι ένα ταξίδι στο όνειρο. Οι παράλληλες ιστορίες πού τρέχουν ταυτόχρονα στη Σμύρνη , στη Κρήτη και στη Κωνσταντινούπολη σε κρατάνε με κομμένη την ανάσα. Μόνο ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και περιμένω με αγωνία το επόμενο.

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 16/05/2010)