Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γεωτεχνικές κατασκευές ΙΙ
(Ανάλυση των αρχών σχεδιασμού & κατασκευής)
Συγγραφέας:   Σπύρος Δ. Κωστόπουλος


Γεωτεχνικές κατασκευές ΙΙ
Το δίτομο αυτό πόνημα ως πρακτικό βιβλίο απευθύνεται στους Γεωτεχνικούς Μηχανικούς που σχεδιάζουν ή και υλοποιούν γεωτεχνικές κατασκευές, ως συνθετικό δε θεωρητικό βιβλίο φιλοδοξεί να παρουσιάσει με ενάργεια και κριτική διάθεση την υπάρχουσα γνώση στους νεώτερους συναδέλφους ή και στους παλαιότερους που δεν θέλουν να επαφίενται ασυλλόγιστα στις "βεβαιότητες".

Το κείμενο εμπλουτίζεται με πληθώρα σχεδίων και πινάκων, περιλαμβάνει δε σημαντικό αριθμό πρακτικών παραδειγμάτων και αναφορών σε γεωτεχνικές κατασκευές που σχεδιάσθηκαν και υλοποιήθηκαν επιτυχώς, αλλά και ανεπιτυχώς.

24χ17 εκ., 790 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2
Ταξινόμιση DDC: 631.4 (Εδαφομηχανική)
ISBN: 978-960-411-657-7
ISBN (10ψήφιο): 960-411-657-6
Βάρος: 1.277 κιλά
Εκδότης: Ίων
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
61.15
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

47.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σπύρος Κωστόπουλος γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Έκανε τις προ-πανεπιστημιακές του σπουδές στο Κολλέγιο Αθηνών. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του ΕΜΠ (1971) και Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός (DrScTech) του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου Λωζάννης Ελβετίας (1981). Έχει μακράν εμπειρία ως μελετητής και σύμβουλος Γεωτεχνικός Μηχανικός στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δραστηριότητα στην οποία ενέχεται μέχρι σήμερα. Από το 1996 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου διδάσκει εδαφομηχανική και γεωτεχνικές κατασκευές. Έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια, ευρωπαϊκά και ελληνικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες Γεωτεχνικής Μηχανικής, σε μερικά από τα οποία ήταν μέλος της οργανωτικής ή/ και επιστημονικής επιτροπής. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 60 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάλυση της γεωτεχνικής συμπεριφοράς μαλακών βράχων, την πειραματική διερεύνηση των αντιστηρίξεων και την διίχνευση της γεωμάζας και των γεωτεχνικών κατασκευών. Είναι μέλος πολλών διεθνών και ελληνικών επιστημονικών επαγγελματικών εταιρειών και επιτροπών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.