Ελιά & ρύζι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ελιά & ρύζι

Αρχαία Ελλάδα και αρχαία Κίνα στο ίδιο τραπέζι

Αλέξανδρος Γιώτης

Νίκος Φωτιάδης

Michael Guo Yi

18.25€ -27% 13.32€

Η ιδέα του βιβλίου αυτού προέκυψε με αφορμή την Ολυμπιάδα του Πεκίνου. Τότε, ανακαλύψαμε μια πτυχή της Γαστρονομίας και του Πολιτισμού των δυο χωρών (άγνωστη στους περισσότερους μέχρι σήμερα) που καταδεικνύει πληθώρα κοινών χαρακτηριστικών - και πολλές φορές σχεδόν ταυτόσημων. (. . .) Γνώριζα ότι υπάρχει κοινή αντίληψη στον τρόπο διατροφής, αλλά ανακάλυψα ότι υπάρχει και ταύτιση όχι μόνο στην αντίληψη, αλλά και στις συνταγές και στη χρήση υλικών. Η προσπάθεια που γίνεται μέσα απ` αυτό το βιβλίο δεν είναι να προκύψουν καινούργιες, καινοτόμες συνταγές, αλλά να αναδειχθεί αυτή καθαυτή η ταύτιση των δύο κόσμων. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Αλέξανδρος Γιώτης (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Α. Γιώτης διδάσκει Ιστορία Μαγειρικής και Διατροφής και Διεθνή Γαστρονομία στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Le Monde. Σπούδασε ψυχοκοινωνιολογία και δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό, στη Γαλλία. Εργάστηκε στη γαλλική ραδιοφωνία στο Παρίσι και ως ανταποκριτής στην Αθήνα. Συμμετείχε ως ιδρυτικό στέλεχος στη δημιουργία του πρώτου μη κρατικού ραδιοφώνου του "Αθήνα 9.84" και στη συνέχεια δεκάδων άλλων ραδιοσταθμών στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Εξετέλεσε δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές σε Σαχάρα, Ισραήλ, Ισπανία, Ελβετία, Ολλανδία, Αφρική, Γαλλία και Ελλάδα. Κριτικός γαστρονομίας από το 1983, εδεσματολόγος και μελετητής της μαγειρικής παράδοσης, ιστορίας και λαογραφίας έχει δημοσιεύσει συγγράμματα καθώς και άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες. Ως γαστρονομικός σύμβουλος ή διευθυντής κουζίνας έχει συνεργαστεί με γνωστά εστιατόρια ανά την Ελλάδα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Φωτιάδης

Νίκος Φωτιάδης (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Φωτιάδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1962. Σπούδασε στην ΣΤΕ. Πάρνηθος και εργάζεται στις κουζίνες επί 38 συναπτά έτη, με πολλές βραβεύσεις (Αστέρι Michelin, χρυσούς σκούφους, βραβεύσεις σε διαγωνισμούς μαγειρικής κ.λπ.). Σήμερα εργάζεται ως executive chef στη διοίκηση μεγάλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, είναι αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Γαστρονομίας Πιερίας (ΙΝΓΑΠΙ) και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας (ΙΕΓ). Ασχολείται από διάφορες θέσεις με τις τοπικές κουζίνες της Ελλάδος ως εισηγητής σε συνέδρια, ως αρχιμάγειρας σε τοπικά φεστιβάλ και ως συνεργάτης επιστημονικών φορέων όπως το ΕΚΕΤΑ ή φορέων όπως οι ΞΕΕ και ΕΟΤ. Διατελεί σύμβουλος επιχειρήσεων τοπικών προϊόντων για τη δημιουργία και αναβίωση λησμονημένων συνταγών και consulter executive chef σε μονάδες εστίασης για τη δημιουργία εδεσματολογίων και εκπαίδευσης προσωπικού. Υπήρξε μέλος του συλλόγου για την αναβίωση και διάσωση της Ελληνικής κουζίνας "Αρχέστρατος" και καθηγητής σε ΙΕΚ τουριστικών επαγγελμάτων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Michael Guo Yi (Συγγραφέας)

Ο Michael Guo Yi γεννήθηκε το 1961 στην Κίνα, στην πόλη Guangzhou. Εργάζεται στο χώρο της εστίασης περισσότερο από 20 χρόνια. Σήμερα δουλεύει στο Club Hotel Casino Loutraki.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Λόης (Φωτογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
87
Διαστάσεις:
28x23
Βάρος:
0.524 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση