Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προγράμματα σπουδών των φιλολογικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και νέα διδακτικά βιβλία
(Σεμινάριο 34)
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Offer
[...] Θεωρούμε ότι σε μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων και αναζητήσεων, προβάλλει επιτακτικότερα η ανάγκη για αναβάθμιση των σχέσεων των δύο συνδέσμων, προκειμένου να επιτύχουμε κοινούς σκοπούς και στόχους, όπως είναι η προαγωγή των Φιλολογικών Επιστημών, της Επιστημονικής και Εκπαιδευτικής Έρευνας και ασφαλώς η συμβολή μας στα εκπαιδευτικά και κατ΄ επέκταση κοινωνικά δρώμενα της Κύπρου και της Ελλάδας.
Το φετινό σας συνέδριο, έρχεται ακριβώς να υπηρετήσει τους πιο πάνω στόχους και να ασχοληθεί με ένα καίριο και συνάμα επίκαιρο για τα εκπαιδευτικά πράγματα θέμα, αυτό της εισαγωγής νέων διδακτικών εγχειριδίων για τα φιλολογικά μαθήματα στο γυμνασιακό κύκλο και τα προγράμματα σπουδών στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η εισαγωγή των νέων διδακτικών εγχειριδίων προκάλεσε, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, έντονες συζητήσεις και προβληματισμούς σε επιστημονικό, συνδικαλιστικό, θρησκευτικό και όχι μόνο επίπεδο, κυρίως εδώ στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο. Πολλά γράφτηκαν και περισσότερα λέχθηκαν αναφορικά με το περιεχόμενο των νέων βιβλίων, τις προσεγγίσεις, τη φιλοσοφία και την επιμόρφωση των συναδέλφων που κλήθηκαν να τα διδάξουν.
Πέρα όμως από τη ρητορική των πραγμάτων, ο μάχιμος φιλόλογος καλείται να αναμετρηθεί καθημερινά με τα νέα διδακτικά εγχειρίδια στη διδακτική πράξη. Αυτή η διδακτική πράξη λειτουργώντας ως ανατροφοδοτική διαδικασία έχει ασφαλώς να αναδείξει και να καταδείξει πολλά, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τους αρμοδίους φορείς ενόψει νέων σχεδιασμών και προγραμματισμών. Από το πρόγραμμα του συνεδρίου αντιλαμβάνεται κανείς ότι σε αυτό το τριήμερο θα εκτεθούν πολλές από τις κριτικές αναγνώσεις, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες, που κυριάρχησαν όλο το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με τα νέα βιβλία και τα προγράμματα σπουδών. Είμαι πεπεισμένος ότι στη βάση του μεστού επιστημονικού λόγου θα διεξαχθεί ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος.
[...]
Γιάννος Σωκράτους, Αντιπρόεδρος Σ.Ε.Κ.Φ.


Σημείωση: Συγγραφική υπευθυνότητα: Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων.

24χ17 εκ., 283 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 373 (Εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια)
Άλλα πρόσωπα: Σοφία Παράσχου - Χατζηδημητρίου (Εισηγητής) , Χριστίνα Βέικου (Εισηγητής) , Γιάννης Παπακώστας (Εισηγητής) , Σωφρόνης Α. Χατζησαββίδης (Εισηγητής) , Αθανάσιος Ε. Γκότοβος (Εισηγητής) , Γεωργία Η. Χαριτίδου (Επιμελητής) , Μαρία Αδάμου (Εισηγητής) , Ελένη Κατσαρού (Εισηγητής) , Βασίλης Τσάφος (Εισηγητής) , Χριστίνα Κουλούρη (Εισηγητής) , Δημήτρης Κ. Γιαννακόπουλος (Εισηγητής) , Σπύρος Τουλιάτος (Εισηγητής) , Γιώργος Κ. Μύαρης (Εισηγητής) , Χρίστος Κυριαζόπουλος (Εισηγητής) , Απόστολος Τζίφας (Εισηγητής) , Δημήτρης Παπαγεωργάκης (Εισηγητής) ,
ISBN: 978-960-8323-80-3
ISBN (10ψήφιο): 960-8323-80-0
Βάρος: 0.521 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
13.76
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.73
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.