Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γενεαλογική ρίζα των Νικλιάνων της Μάνης και του κλάδου Μπουγιουκλή των χωριών Λάγιας - Καρήνιας

Γενεαλογική ρίζα των Νικλιάνων της Μάνης και του κλάδου Μπουγιουκλή των χωριών Λάγιας - Καρήνιας
Η εργασία των οποία έχετε στα χέρια σας είναι προϊόν μιας ευτυχούς συνάντησης, και άριστης συνεργασίας, των Γιώργου Π. Βουγιουκλάκη (προσωνύμιο, Μαυροδάκος ή και Μποτάκος) και του Βασίλη Π. Βουγιουκλάκη (προσωνύμιο Λαγόπουλος).
Μια καλή σύμπτωση άμεσης συνάντησης στην κοινή προσπάθεια οργάνωσης εορταστικής εκδήλωσης και καθιέρωσης μιας γενικότερης γνωριμίας και επικοινωνίας μεταξύ του συνόλου των μελών της οικογένειας του κλάδου των Μπουγιουκλήδων μας έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ότι και οι δύο είχαμε τον ίδιο προβληματισμό και εργαζόμαστε προς την ίδια κατεύθυνση, μια "έρευνας" για τη ρίζα των Νικλιάνων με τους κλάδους, Μιχαλακιάνοι-Λιάνοι-Ξαρχιάνοι, με τελική επιδίωξη, την ανακάλυψη πως από τον κλάδο των Μιχαλακιάνων προήλθε ο υποκλάδος Μπουγιουκλήδων (Βουγιουκάκηδες) που ξεκίνησε στη Νόμια, Καρήνια, και αναπτύχθηκε, στη Καρήνια, Λάγια, Βάθεια, στην οποία Βάθεια παρουσιάζεται με διάφορα προσωνύμια. [...]
Αποτέλεσμα αυτής της άριστης συνεργασίας μας είναι αυτό που έχετε στα χέρια σας. Το δίνουμε ως προϊόν της άριστης συνεργασίας μας, και μιας καλής αρχής με την ευχή να έχει στο μέλλον διευκρινήσεις, συμπληρώσεις, τυχόν διορθώσεις από άλλους ικανότερους ερευνητές. Εμείς κάναμε την αρχή, ελπίζουμε στη συνέχεια από άλλους.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

22χ15 εκ., 120 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 390.495 (Λαογραφία, Ελληνική)
ISBN: 978-960-93-0905-9
ISBN (10ψήφιο): 960-93-0905-4
Βάρος: 0.226 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
10.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.18
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βουγιουκλάκης, Γιώργος Π.
Ο Γιώργος Βουγιουκλάκης γεννήθηκε στο χωριό Λάγια Λακωνίας. Εκεί πήρε τις γνώσεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και τελείωσε τις γνώσεις της μέσης εκπαίδευσης στην Αθήνα. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με εμπορικές επιχειρήσεις και μετά τη συνταξιοδότησή του από το Τ.Α.Ε. επανήλθε στα θρανία του "Λαϊκού Πανεπιστημίου" της Εταιρείας των Φίλων του Λαού. Επί μια δεκαετία παρακολούθησε μαθήματα αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και βυζαντινής ιστορίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.