Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κυματική - Οπτική
(Για φοιτητές ΑΕΙ, ΑΤΕΙ και φυσικούς: Συνοπτική θεωρία, 216 λυμένα προβλήματα, 241 προβλήματα για λύση με αναλυτική απάντηση)
Συγγραφέας:   Αθανάσιος Πρίκας


Κυματική - Οπτική
Στο βιβλίο αυτό ασχολούμαστε με τα αντικείμενα της Κυματικής και της Οπτικής, όπως αυτά διδάσκονται στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ. Το βιβλίο περιλαμβάνει σε κάθε κεφάλαιο τη θεωρία συνοπτικά, με περισσότερες επεξηγήσεις στα δυσκολότερα σημεία, μια σειρά λυμένων ασκήσεων (συνολικά 216) και τέλος ασκήσεις για επίλυση (συνολικά 241). Για τις τελευταίες δίνουμε αναλυτικές απαντήσεις (με επεξηγήσεις όπου χρειάζονται) στο τέλος του βιβλίου.

Διαπραγματευόμαστε εκτός από τα "κλασικά" θέματα Κυματικής και Οπτικής, και το αντικείμενο των ταλαντώσεων, ως εισαγωγικό κομμάτι στις κυμάνσεις, όπως και περισσότερο εξειδικευμένα ζητήματα Κυματικής και Οπτικής (κύματα σε 2 και 3 διαστάσεις, ανάλυση Fourier, εξισώσεις Fresnel, το φως στην ύλη κ.α.)

Προσπαθήσαμε επίσης σε κάθε κεφάλαιο να παρουσιάσουμε μια ευρεία ποικιλία διαφορετικών ασκήσεων: Περισσότερο απλές εφαρμογές σε καθημερινά φυσικά προβλήματα, θέματα που απαιτούν περισσότερη "κρίση", προβλήματα που απαιτούν συγκεκριμένα, έστω και κοπιαστικά, μαθηματικά βήματα, όπως και προβλήματα που απαιτούν περισσότερο "εξωτικές" μαθηματικές τεχνικές. Στόχος μας είναι να καλύψουμε κάθε πιθανή εκπαιδευτική ανάγκη, όπως και να βοηθήσουμε ώστε το αντικείμενο της Κυματικής - Οπτικής να γίνει κτήμα κάθε ενδιαφερόμενου, φοιτητή, εκπαιδευτικού, υποψήφιου κατατακτηρίων εξετάσεων. Πιστεύουμε ότι μόνο αν καταλαβαίνουμε το "τί, πώς και γιατί" της Φυσικής γινόμαστε ικανότεροι στην επίλυση προβλημάτων.

24χ17 εκ., 357 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 530.07 (Φυσική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη)), 530.07 (Φυσική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτερη)), 535.07 (Οπτική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτερη))
ISBN: 978-960-456-162-9
ISBN (10ψήφιο): 960-456-162-6
Βάρος: 0.809 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.17
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.