Αλεξιάδα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αλεξιάδα

Έπος βυζαντινό

Άννα Κομνηνή

12.74€ -10% 11.47€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606677526

  • Κατηγορίες:

    Παιδικά | Εφηβικά , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2009

  • Εκδότης

    Άθως

Κάποτε στο Βυζάντιο. . . Ο Βασιλιάς Αλέξιος Κομνηνός παλεύει με τα κύματα των Βαρβάρων σε Ανατολή και Δύση. Η Κωνσταντινούπολη κινδυνεύει από τους άπληστους Σταυροφόρους. Οι Τούρκοι πλησιάζουν τη Βασιλεύουσα. Ένα Βυζαντινό έπος που κόβει την ανάσα. Εικόνες του χτες σε μια ιστορία που θυμίζει την εποχή μας! Η Ρωμιοσύνη απειλείται με αφανισμό και αντιστέκεται. . . Αλεξιάδα. . . Μια συναρπαστική χρονογραφία σαν παραμύθι. Ένα μαγικό ταξίδι στο χώρο της ιστορίας και της γνώσης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μάνος Βενιέρης

Μάνος Βενιέρης (Διασκευαστής)

Γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές του Ωδείου Αθηνών και του Πειραϊκού Συνδέσμου. Τριάντα χρόνια στο χώρο του θεάτρου σαν συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Διδάσκει στη δραματική σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα, Ιστορία Θεάτρου, Δραματολογία και Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα για παιδιά που παίχτηκαν στο θέατρο και στο κρατικό ραδιόφωνο. Βραβεύτηκε το 1983 στον Κρατικό Διαγωνισμό Θεάτρου του Υπουργείου Πολιτισμού, για το θεατρικό έργο "Σκέπασε Μάνα Σκέπασε". Το έργο έχει τυπωθεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις Δωδώνη. Ακόμη, βράβευση και έκδοση του θεατρικού Μονόπρακτου "Οι Παλιατσούρες", από τις εκδόσεις Κάλβος, το 1970. Συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά, γράφοντας χρονογράφημα και εύθυμα διηγήματα.

Σπύρος Βενιέρης (Διασκευαστής)


Άννα Κομνηνή (Συγγραφέας)

Η Άννα Κομνηνή ήταν το πρώτο παιδί του αυτοκράτορος Αλεξίου Α΄ και, από τρυφεροτάτη ηλικία, βρισκόταν σε καθημερινή επαφή με τις ηγετικές μορφές της αυτοκρατορίας. Εξαιτίας της κοινωνικής της θέσης και του δικού της ενδιαφέροντος, κατέκτησε τόση φιλολογική και φιλοσοφική παιδεία όσο λίγες γυναίκες κατά τον Μεσαίωνα. Σε παιδική ηλικία την αρραβώνιασαν με τον Κωνσταντίνο Δούκα, νόμιμο διάδοχο του θρόνου, και, όπως είναι πολύ φυσικό, πικράθηκε πολύ όταν διαλύθηκε ο αρραβώνας κι έγινε διάδοχος ο αδελφός της Ιωάννης. Όταν, το 1118, πέθανε ο Αλέξιος Α΄, η Άννα και η μητέρα της έκαμαν το παν για να εμποδίσουν τον Ιωάννη να τον διαδεχθεί και λίγο αργότερα, φαίνεται πως η Άννα ενεπλάκη σε μια απόπειρα δολοφονίας του αδελφού της. Το αποτέλεσμα ήταν να της επιβληθεί μια αναπαυτική εξορία σ΄ ένα μοναστήρι. Νικημένη στον αγώνα της για την εξουσία, η Άννα στράφηκε στη μελέτη και οργάνωσε μια ομάδα φιλοσόφων που προωθούσε την αναγέννηση των αριστοτελικών σπουδών. Μετά τον θάνατο του συζύγου της Νικηφόρου Βρυεννίου, συνέχισε την Ιστορία που εκείνος είχε αρχίσει κι έτσι γεννήθηκε η "Αλεξιάς", η ιστορία της βασιλείας του πατέρα της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης - Βαρθολομαίος Τρισμπιώτης (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
86
Διαστάσεις:
29x21
Βάρος:
0.398 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση