Πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων

Στρατηγικές και εφαρμογές ERP

Γιάννης Α. Πολλάλης

Αθανάσιος Π. Βοζίκης

55.79€ -10% 50.21€

Στο νέο αυτό σύγγραμμα αποτολμάται η διεύρυνση του νέου επιχειρηματικού μοντέλου, γενικεύοντας ταυτόχρονα την χρήση εφαρμογών του επιχειρηματικού μοντέλου ERP σε καθαρά πρακτικό επίπεδο και αξιοποιώντας τις κλασικές προσεγγίσεις επιχειρηματικότητας με τις πλέον έγκριτες αναφορές από τη διεθνή βιβλιογραφία. Οι νέοι τρόποι ολοκληρωμένης διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων εξετάζονται τόσο από τη σκοπιά της στρατηγικής των επιχειρήσεων, όσο και από τη σκοπιά της υλοποίησής τους. Στο πρώτο μέρος (Κεφάλαια 1-8) μελετώνται τα Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (ERP) και οι στρατηγικές των επιχειρήσεων ως προς την εισαγωγή και την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) ώστε να δημιουργείται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Στο δεύτερο μέρος (Κεφάλαια 9-14), επιχειρείται, μέσα από την παρουσίαση και υλοποίηση σεναρίων, που προσομοιώνουν την πραγματική λειτουργία των επιχειρήσεων, η εξοικείωση των χρηστών, αλλά και των σπουδαστών, με το γενικό περιβάλλον, τη δομή, τη φιλοσοφία της λειτουργίας και τις βασικές εργασίες των ERP συστημάτων. Οι συγγραφείς ως ακαδημαϊκοί δάσκαλοι στο χώρο των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης, και επαγγελματίες στο χώρο της πληροφορικής, έχουν αναλώσει αρκετό χρόνο για την εύρεση και χρήση των κατάλληλων εργαλείων στη διδασκαλία μαθημάτων στα πληροφοριακά συστήματα, αλλά και στην πρακτική εφαρμογή του νέου επιχειρηματικού μοντέλου, με απώτερο στόχο την κατανόησή του τόσο από έμπειρους, όσο και από μη έμπειρους χρήστες.

Γιάννης Α. Πολλάλης

Γιάννης Α. Πολλάλης (Συγγραφέας)

Αναπληρωτής καθηγητής διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική". Διδάκτορας (Ph.D.) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του University of Pittsburgh (Pennsylvania, USA) με ειδίκευση στη Στρατηγική Επιχειρήσεων και στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης (υπότροφος του ιδρύματος "Α. Σ. Ωνάσης" και του προγράμματος ΝΑΤΟ "Science & Research Fellowships"). Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης) και κάτοχος ΜΒΑ του University of Scranton (Pennsylvania, USA) με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά και στη Διοίκηση Παραγωγής. Κατά τα έτη 1993-98 διετέλεσε καθηγητής στην έδρα Στρατηγικού Σχεδιασμού Συστημάτων Πληροφορικής στο Syracuse University (NY, USA), ενώ ταυτόχρονα συνεργαζόταν σε ερευνητικά έργα με το University of Southern California (Los Angeles, USA). Παράλληλα, κατά το διάστημα 1989-97 διετέλεσε σύμβουλος σε επιχειρήσεις και Πανεπιστήμια της Βορείου Αμερικής. Στην ελληνική και κυπριακή αγορά έχει διατελέσει πρόεδρος επιτροπών ανάπτυξης συστημάτων πληροφορικής και ειδικός τεχνικός σύμβουλος σε πολλά έργα δημοσίων οργανισμών. Από το Μάρτιο του 1999 είναι μέλος του ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης όπου διδάσκει τα μαθήματα: Συστήματα Πληροφορικής, Στρατηγικό Μάρκετινγκ, Επιχειρησιακή Στρατηγική και Πολιτική και Διεθνή Ανταγωνισμό-Παγκοσμιοποίηση. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών και μονογραφιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και έχει διατελέσει Συντάκτης Βορείου Αμερικής για το περιοδικό International Journal for Information Management στο οποίο σήμερα είναι μέλος της διεθνούς επιτροπής σύνταξής του. Είναι, επίσης, Associate Editor για τα επιστημονικά περιοδικά "The Journal of Applied Systems Studies" και "Σπουδαί".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθανάσιος Π. Βοζίκης

Αθανάσιος Π. Βοζίκης (Συγγραφέας)

Ο Αθανάσιος Βοζίκης είναι λέκτορας στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με ειδίκευση στα οικονομικά της υγείας και τα πληροφοριακά συστήματα. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (M. Sc.) του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πληροφορική της Υγείας (Health Informatics) και πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει μέλος επιτροπών εμπειρογνωμόνων ανάπτυξης συστημάτων πληροφορικής, ανασχεδιασμού διαδικασιών, επιχειρησιακού και στρατηγικού σχεδιασμού του τομέα υγείας σε έργα δημόσιων οργανισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Έχει επίσης διατελέσει μέλος ερευνητικών ομάδων σε διεθνή, ευρωπαϊκά και εγχώρια projects. Έχει διδάξει μαθήματα σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών και στο Τ.Ε.Ι. Πειραιώς. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών και μονογραφιών σε διεθνή και εγχώρια περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
472
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.984 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση