Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ερμηνεύοντας την ειρήνη στην Καινή Διαθήκη
(Σύγχρονες ερμηνευτικές προσεγγίσεις)

Ερμηνεύοντας την ειρήνη στην Καινή Διαθήκη
[...] Ο τίτλος "Ερμηνεύοντας την ειρήνη στην Καινή Διαθήκη" με μία μετοχή αποπειρατικού, θα λέγαμε, ενεστώτος δηλώνει το έργο της ερμηνείας, που επιχειρεί ένας ερμηνευτής δοκιμάζοντας τις πολλές και ποικίλες δυνατότητες που έχει και μπορεί να ασκήσει, για να κατανοήσει το θέμα της ειρήνης και τον λόγο της Καινής Διαθήκης. Το μέλημα της μελέτης, δηλαδή, δεν είναι μόνο η ερμηνεία, αλλά επί πλέον οι τρόποι και οι δρόμοι που οδηγούν σ΄ αυτήν, οι ερμηνευτικές μέθοδοι και οι προσεγγίσεις, οι οποίες ενδέχεται να είναι πολλές για το ίδιο θέμα, συμπληρωματικές μεταξύ τους, και οπωσδήποτε όχι αντιφατικές, διότι παρουσιάζουν με πολλούς τρόπους τις διάφορες πλευρές του ίδιου νοήματος, όπως οι πολλοί δρόμοι οδηγούν σε διάφορα μέρη της ίδιας πόλεως. Το κέρδος είναι ότι, μαζί με την ερμηνεία που προκύπτει, αποκτούμε επί πλέον μία περίοπτη όψη του θέματος, βλέπουμε από πολλές γωνίες πολλές πλευρές, που δεν φαίνονται μόνο από μία οπτική, ακούμε και προσλαμβάνουμε το μήνυμα της Γραφής από τους νέους διαύλους επικοινωνίας που έχει ανοίξει η εποχή μας με τα κείμενα.
Οπωσδήποτε, στην εργασία δεν εξαντλούνται όλες ή έστω οι κυριότερες σύγχρονες ερμηνευτικές μέθοδοι, οι οποίες είναι και πολλές και πολύμοχθες. Διαλαμβάνονται, όμως, εκείνες που κατά την κρίση μας είναι οι πιο αξιόπιστες και οι πιο πρόσφορες για τη βιβλική έρευνα. Έχοντας ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον την ανανέωση της ερμηνευτικής πράξεως στο κείμενο της Καινής Διαθήκης, πιστεύω ότι μπορεί να αποβή πολύ γόνιμο το να εφαρμόσουμε τις νεώτερες μεθόδους ερμηνείας, ύστερα από τον κατάλληλο εμβολιασμό τους με την πατερική ερμηνευτική, ώστε να προωθήσουμε κατά το δυνατόν τις βιβλικές σπουδές και να συλλάβουμε κατά το βέλτιστον το βιβλικό νόημα. Προς τούτο προχωρώ στη συνέχεια με ζητούμενο την ειρήνη.

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 186 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 225 (Βίβλος. Κ.Δ. - Κριτική, ερμηνεία κλπ)
ISBN: 978-960-12-1786-4
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1786-Χ
Βάρος: 0.358 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
14.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.46
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.