Η Remington του Ορφέα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Remington του Ορφέα

Αστυνομικό μυθιστόρημα

Ροβήρος Α. Μανθούλης

12.23€ -10% 11.01€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789607041241

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2009

  • Εκδότης

    Πύλη

(. . .) Ένα βράδυ, ο Ορφέας, ένας Έλληνας συγγραφέας που ζει για χρόνια στο Παρίσι, θα παρατήσει τη Remington στην έπαρσή της και θα κατέβει στο δρόμο. Θ’ αναζητήσει το πορτοφόλι του. Θυμάται ότι το ξέχασε στο αδιάβροχό του, το οποίο βρίσκεται στο σάκο με τα άπλυτα. Και ο σάκος είναι στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Το Φιατάκι του είναι παρκαρισμένο κοντά στο Λούβρο. Όταν κατεβαίνει κάτω και ανοίγει το πορτμπαγκάζ μένει άναυδος. Αντικρίζει μπροστά του ένα μικροσκοπικό μισόγυμνο γυναικείο πτώμα. Η Μόιρα, η Ίντα και η Λίζα, τρεις Ελληνίδες αδελφές με σεξουαλικές διαστροφές, η Σαλώμη, μια ψυχαναλύτρια που μελετά εγκλήματα υπνοβατών, η Τατιάνα, μια ιερόδουλος που κάνει πιάτσα στο δάσος της Βουλόνης, και ο Αστυνομικός Επιθεωρητής Λεό Μαρτίνεζ είναι τα πρόσωπα που σχετίζονται με το φόνο και θα αναμιχθούν στην προσπάθεια διαλεύκανσής του. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Φίλιππος Φιλίππου

Φίλιππος Φιλίππου (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Φίλιππος Φιλίππου γεννήθηκε στην Κέρκυρα τον Δεκέμβριο του 1948. Έχει εκδώσει συνολικά είκοσι βιβλία. Από το 1968 ως το 1982, με μικρά ή μεγάλα διαλείμματα, ταξίδεψε ως μηχανικός σε φορτηγά καράβια. Το πρώτο του βιβλίο, "Οι Κνίτες, τέκνα της ανάγκης ή ώριμα τέκνα της οργής;" εκδόθηκε το 1983. Ακολούθησαν οι μικρές βιογραφίες "Ιδανικοί αυτόχειρες ή ζήτω ο θάνατος" (1984), το αφήγημα "Οι εραστές της θάλασσας ή Το βιβλίο του άγνωστου ναύτη" (1986), τα αστυνομικά μυθιστορήματα "Κύκλος θανάτου" (1987 και 2007), "Το χαμόγελο της Τζοκόντας" (1988) και "Το μαύρο γεράκι" (1996), η μελέτη "Ο πολιτικός Νίκος Καββαδίας" (1996), το επίσης αστυνομικό "Αντίο, Θεσσαλονίκη" (1999), το αφήγημα "Ομόνοια" 2000. "Ταξίδι στον ομφαλό της Αθήνας" (2000), το μυθιστόρημα "Οι τελευταίες ημέρες του Κωνσταντίνου Καβάφη" (2003), το μυθιστόρημα "Νέα Υόρκη, καλοκαίρι και μοναξιά" (2005), τη βιογραφία "Κωσταντίνος Θεοτόκης, σκλάβος του πάθους" (2006) και τα μυθιστορήματα "Ο θάνατος του Ζορμπά" (2007) και "Ο άντρας που αγαπούσαν οι γυναίκες" (2009), "Ο οργισμένος έφηβος" (2010), "Ο ερωτευμένος Ελύτης" (2011), "Ζωή και θάνατος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου", (2012). Το βιβλίο του "Οι τελευταίες ημέρες του Κωνσταντίνου Καβάφη" μεταφράστηκε στα καταλανικά και στα ρουμανικά. Διηγήματά του έχουν περιληφθεί σε γερμανικές ανθολογίες ενώ άρθρα, δοκίμια και βιβλιοπαρουσιάσεις του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας και της Λευκωσίας. Στις εφημερίδες "Αυγή" και "Εποχή" και στο περιοδικό "Αντί" έγραφε κείμενα για τον πολιτισμό και τη λογοτεχνία. Τα τελευταία χρόνια δημοσιεύει στην εφημερίδα "Το Βήμα" κριτικές και παρουσιάσεις αστυνομικών βιβλίων. Ζει στην Αθήνα. (φωτογραφία: Γιώργος Φερμελετζής)

Ροβήρος Α. Μανθούλης

Ροβήρος Α. Μανθούλης (Συγγραφέας)

Ο Ροβήρος Μανθούλης, σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημοσιογραφία, ενώ ασχολήθηκε και με την ποίηση το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Από το 1949 έως το 1953 ήταν στην Αμερική όπου σπούδασε σκηνοθεσία. Δεν τον κέρδισε όμως η μητρόπολη του παγκόσμιου σινεμά. Επέστρεψε στην Ελλάδα αλλά δεν ακολούθησε τον εύκολο δρόμο του εμπορικού κινηματογράφου. Εργάστηκε για τη δημιουργία κινηματογραφικής υποδομής και παιδείας. Έκανε μαθήματα, διαλέξεις, έγγραψε για το σινεμά, βοήθησε στο στήσιμο κινηματογραφικών λεσχών. Η ταινία "Ψηλά τα χέρια Χίτλερ" (1962) του δημιούργησε προβλήματα με το δικτατορικό καθεστώς και τον οδήγησε εκτός συνόρων, σε αυτοεξορία στην Ελβετία και το Παρίσι. Εκεί δούλεψε κυρίως για την τηλεόραση και στο είδος του ντοκιμαντέρ. Γύρισε αργότερα στην Ελλάδα για να προσφέρει στην αναμόρφωση της ελληνικής τηλεόρασης με τη μεταπολίτευση. Ανέλαβε διευθυντής της ΕΡΤ το 1975. Ο σκηνοθέτης ζει και εργάζεται στο Παρίσι ως διευθυντής του Κέντρου Κινηματογράφου και Τηλεόρασης. Είναι σύμβουλος της UNESCO στην επιτροπή για τη διάσωση της κληρονομιάς των λαών. Οι γνωστές ταινίες του Ροβήρου Μανθούλη είναι: "Ψηλά τα χέρια Χίτλερ" (1962), "Πρόσωπο με πρόσωπο" (1996), "Μπλουζ με σφιγμένα δόντια" (1972), "Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος" και πρόσφατα η ελληνογαλλική συμπαραγωγή "Lilly΄s Story" (Φεστιβάλ Βενετίας). Έχει τιμηθεί για το έργο του στη Γαλλία με το Μετάλλιο της Πόλεως των Παρισίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
227
Διαστάσεις:
20x12
Βάρος:
0.27 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση