Σταυροδρόμι Αρκαδίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σταυροδρόμι Αρκαδίας

Γενεαλογικά

Γεώργιος Ι. Μιχαλακόπουλος

30.28€ -2% 29.77€
  • Διαθέσιμο υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη

    Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες.

  • ISBN:

    9789606798023

  • Κατηγορίες:

    Χάρτες | Οδηγοί | Ταξίδια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2008

  • Εκδότης

    Άλφα Πι

Με επίπονη έρευνα, με διάθεση χρόνου, προ πάντων όμως με κατάθεση ψυχής, έρχεται ο συγγραφέας να αποδείξει -χωρίς αυτό να είναι στόχος του- ότι όσο μακρύτερα είμαστε από την Πατρίδα, τόσο περισσότερο την αγαπούμε και τη σκεπτόμαστε. Κατάφερε, στο μέτρο του δυνατού, να συνδέσει το Σταυροδρόμι σε όλη την Ελλάδα από τη Δράμα ως την Κρήτη και από τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ως εκείνα του Ιονίου· κι ακόμη περισσότερο: να φέρει πλησιέστερα -μέσα από μια έρευνα, διαδρομής τριών αιώνων- ανθρώπους των πέντε Ηπείρων, που ενώ είναι τόσο κοντά μεταξύ τους εξ αίματος, οι σημερινές απαιτητικές συνθήκες ζωής, επέτρεψαν να μην το γνωρίζουν.

Η Ελλάδα επιζεί μέσα από τη διαδοχή των γενεών, χιλιετίες τώρα. Αν οι ρίζες καταστραφούν μέσα στη λησμονιά, το δέντρο ξεραίνεται. Το πόνημα τούτο σκοπεύει στην άρδευση αυτών των ριζών, ενώ παράλληλα μπορεί να φανεί χρήσιμο και στους ερευνητές των επιστημών της λαογραφίας, της ιστορίας, της εθνογραφίας, της κοινωνιολογίας κ.λπ.

Γεώργιος Ι. Μιχαλακόπουλος

Γεώργιος Ι. Μιχαλακόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Ι. Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στο Σταυροδρόμι Αρκαδίας το 1935. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Έλαβε πτυχίου δασκάλου από την Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως, μετεκπαιδεύσεως από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακό, ως υπότροφος του ΙΚΥ, από το Πανεπιστήμιο του Dundee της Σκωτίας. Υπηρέτησε έφεδρος αξιωματικός στην πολεμική αεροπορία και δάσκαλος στη Μηλιά, Αετορράχη Καλλιάνι Αρκαδίας και στα Α΄ Δ΄ Πόλεως Χίου και Β΄ Κάμπου Χίου. Το 1976 προήχθη σε επιθεωρητής δημοτικής εκπαιδεύσεως και υπηρέτησε στις εκπαιδευτικές περιφέρειες Γ΄ Κοζάνης, Β΄ και Α΄Χίου στην οποία ασκούσε, παραλλήλως, και καθήκοντα διευθυντού δημοτικής εκπαιδεύσεως του Νομού Χίου. Έχει εκδώσει δύο βιβλία ένα "Στο φως του καντηλιού" εισήγηση - παρουσίαση φιλολογικού διαγωνισμού, που διενέργησε το βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών πνευματικό Σωματείο της Χίου, "Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου", του οποίου χρημάτισε γραμματέας επί σειρά ετών και "Το Σταυροδρόμι Αρκαδίας και ο οικισμός Μαυράδας". Δημοσίευσε στον Χιακό τύπο άρθρα γενικού ενδιαφέροντος, στην εφημερίδα του χωριού του, με την οποία συνεργάζεται, διάφορα και σε επιστημονικά περιοδικά άρθρα παιδαγωγικού περιεχομένου. Παρουσίασε, ως δάσκαλος, σε παιδαγωγικά συνέδρια αρκετές εισηγήσεις Ειδικής Διδακτικής πάνω σε διάφορα μαθήματα του δημοτικού σχολείου και διοργάνωσε, ως επιθεωρητής, πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια στις εκπαιδευτικές Περιφέρειες που υπηρέτησε. Τη ζωή του μοιράζεται μεταξύ Χριστού, Αθηνών και του χωριού του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Χίος
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
806
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.18 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση