Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Με αφετηρία την "Αρχαιολογία" του Θουκυδίδη και τις βασικές της ιδέες

Με αφετηρία την "Αρχαιολογία" του Θουκυδίδη και τις βασικές της ιδέες
[...] Στις γραμμές που ακολουθούν, θα παρουσιάσουμε αρχικά την "Αρχαιολογία" του Θουκυδίδη στο αρχαίο κείμενο, σε μετάφραση και σε νοηματική περίληψη, και στη συνέχεια θα πραγματευθούμε τις βασικές ιδέες της "Αρχαιολογίας", τις οποίες επισημάναμε ήδη -την ιδέα της δύναμης, της πολιτικοκοινωνικής σταθερότητας, της προόδου, αλλά και την αντίληψη του Θουκυδίδη για την ανθρώπινη φύση -και οι οποίες απασχόλησαν και απασχολούν τους ανθρώπους από τότε που αποφάσισαν να ζήσουν σε οργανωμένες κοινωνίες.

(από την εισαγωγή του βιβλίου)

20χ14 εκ., 188 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 884 (Ιστοριογραφία, Ελληνική - Ερμηνεία και κριτική)
ISBN: 978-960-7812-59-9
ISBN (10ψήφιο): 960-7812-59-Χ
Βάρος: 0.292 κιλά
Εκδότης: Κυρομάνος
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.56
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αναστάσιος Καραδημητρίου, αριστούχος απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπότροφος του Ι.Κ.Υ., υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητής, γυμνασιάρχης, λυκειάρχης και σχολικός σύμβουλος. Παράλληλα, δίδαξε αρχαία και νέα ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης και στο Παιδαγωγικό τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στα τμήματα εξομοίωσης, ενώ ως επιμορφωτής φιλολόγων επί δεκαπέντε χρόνια δίδαξε στη Σ.Ε.Λ.Μ.Ε. και στα Π.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πτυχιούχος του Διδασκαλείου Μέσης Εκπαίδευσης και χρησιμοποιεί στις μελέτες του τα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Το συγγραφικό του έργο, που αποτελείται από επτά βιβλία και τριάντα περίπου μελέτες και άρθρα δημοσιευμένα κυρίως στα περιοδικά "Παρνασσός", "Ελληνικά", "Φιλόλογος", "Νέα Παιδεία" και αλλού, αναφέρεται σε θέματα γλώσσας, παιδείας και πολιτισμού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.