Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δερματοσκόπηση
(Θεωρητικά στοιχεία και εφαρμογή στην κλινική πράξη)

Δερματοσκόπηση

"Δερματοσκόπηση" είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Δερματολόγου -Αφροδισιολόγου Γεωργίου Χαϊδεμένου που κυκλοφόρησε και διατίθεται από τις Εκδόσεις Καυκάς. Το βιβλίο αποτελεί κατάθεση των γνώσεων και της μακρόχρονης και πλούσιας εμπειρίας του συγγραφέα πάνω στην τεχνική αυτή και έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των Ελλήνων Δερματολόγων στην καθημερινή τους ιατρική πράξη, αφού δεν υπάρχει παρόμοιο στην ελληνική ιατρική βιβλιογραφία.

Η δερματοσκόπηση είναι η μεθοδολογία, η οποία επιτρέπει την αναγνώριση των υπομακροσκοπικών στοιχείων, που βρίσκονται από την επιφάνεια της επιδερμίδας και των βλεννογόνων μέχρι το υπόδερμα. Η ανακάλυψη και η χρήση του δερματοσκοπίου χειρός ήρθε στη χώρα μας στις αρχές της παρούσας δεκαετίας. Όπως και στο εξωτερικό έτσι και στην Ελλάδα, η υποδοχή της δερματοσκόπησης έγινε στην αρχή με επιφυλακτικότητα. Η νέα αυτή τεχνική έδωσε τη δυνατότητα στους δερματολόγους να διαγιγνώσκουν έγκαιρα το μελάνωμα και να αποφεύγουν τις άσκοπες επεμβάσεις στις καλοήθεις βλάβες, έχοντας πλέον τύχει ευρείας αποδοχής.

Στο παρόν σύγγραμμα, καταβλήθηκε προσπάθεια, ώστε η ανάλυση των στοιχείων της Δερματοσκόπησης να παρουσιαστεί εξελικτικά, ανάλογα με τον βαθμό διδακτικής δυσκολίας. Σε αρκετά κομβικά σημεία δίνονται οι "προσωπικές προτάσεις", ως αποτέλεσμα της εμπειρίας του συγγραφέα. Το ίδιο συμβαίνει στο παράρτημα του βιβλίου, όπου δίνονται συνοπτικά τα δερματοσκοπικά στοιχεία των συνηθέστερων αλλοιώσεων. Επίσης, παρατίθεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό, από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα, το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα των παθήσεων που αναλύονται, ενώ οι περιλήψεις που υπάρχουν στο τέλος του κάθε κεφαλαίου μπορούν να εξυπηρετήσουν και τους πιο βιαστικούς αναγνώστες.


28χ21 εκ., 251 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.5 (Δερματολογία)
ISBN: 978-960-6650-27-7
ISBN (10ψήφιο): 960-6650-27-8
Βάρος: 1.245 κιλά
Εκδότης: Καυκάς
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.