Διαθεματική και βιοπαιδαγωγική θεώρηση της μάθησης και της αξιολόγησης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Διαθεματική και βιοπαιδαγωγική θεώρηση της μάθησης και της αξιολόγησης

Ελένη Καρατζιά - Σταυλιώτη

Σταμάτης Ν. Αλαχιώτης

30.43€ -27% 22.21€

«Το παιδί είναι σπίρτο να το ανάψεις», υποστήριζε ο Πλούταρχος. Σήμερα η επιστημονική πρόοδος στο πεδίο της βιολογίας της μάθησης και του εγκεφάλου ερμηνεύει ικανοποιητικά το διαχρονικό ζητούμενο· δηλαδή το πώς μαθαίνει το παιδί, ο άνθρωπος γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό, κυρίαρχη θέση έχει η διαθεματική προσφορά και κατάκτηση της γνώσης· μια θεώρηση η οποία ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τη νέα θεωρία μάθησης, το βιοπαιδαγωγισμό, που συμβάλλει στη διαμόρφωση του πεδίου της Βιοπαιδαγωγικής. Τα θέματα αυτά αναδεικνύονται στις σελίδες του βιβλίου, το οποίο στοχεύει στη συγκρότηση ενός παιδαγωγικο-εκπαιδευτικού πλαισίου αποτελεσματικής μάθησης και αξιολόγησης, με κυρίαρχο παρανομαστή το πολύπλευρο παιδαγωγικό όφελος του μαθητή και την ελεύθερη διαμόρφωση του κοσμοειδώλου του στην πολύπλοκη κοινωνική πραγματικότητα. (...)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ελένη Καρατζιά - Σταυλιώτη

Ελένη Καρατζιά - Σταυλιώτη (Συγγραφέας)

Η Ελένη Καρατζιά-Σταυλιώτη σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος Master of Arts (Μ.Α.) στα Οικονομικά της Εκπαίδευσης και τον Εκπαιδευτικό Σχεδιασμό του Τομέα Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Institute of Education του University of London. Στο ίδιο Ίδρυμα έχει εκπονήσει και τη διδακτορική της διατριβή με θέμα τη σχολική αποτελεσματικότητα με ιδιαίτερη έμφαση την ανάλυση κόστους αποτελεσματικότητας. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Διευθύντρια σχολείου, Σχολική Σύμβουλος, Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Ποιότητας στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (2000-2002). Από το Δεκέμβριο του 2002 υπηρετεί ως Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, στον Τομέα Κοινωνιολογίας και Εκπαιδευτικής Πολιτικής με γνωστικό αντικείμενο "Εκπαιδευτική Αξιολόγηση".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σταμάτης Ν. Αλαχιώτης

Σταμάτης Ν. Αλαχιώτης (Συγγραφέας)

Ο Σταμάτης Αλαχιώτης είναι Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, πρώην Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Εκτός από το δημοσιευμένο ερευνητικό του έργο σε διεθνή περιοδικά με κριτές, όπως και σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, έχει γράψει και τέσσερα επιστημονικά συγγράμματα: "Εισαγωγή στη γενετική", "Εισαγωγή στην εξέλιξη", "Βιοηθική", "Διαθεματική και βιοπαιδαγωγική θεώρηση της μάθησης", το τελευταίο σε συνεργασία με την Ε. Καρατζιά-Σταυλιώτη. Επίσης έχει δημοσιεύσει βιβλία για το ευρύ κοινό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
427
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.117 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση