Μαγειρέματα: Η Ελλάδα στο πιάτο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μαγειρέματα: Η Ελλάδα στο πιάτο

10 τρόποι που αξίζει να γνωρίσεις, 43 συνταγές που θέλεις να δοκιμάσεις

Μυρσίνη Λαμπράκη

Ένας μοναδικός συνδυασμός πατριδογνωσίας και γευσιγνωσίας που ακολουθεί τα αχνάρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής.

Η Μυρσίνη Λαμπράκη γυρίζει την Ελλάδα και στον 1ο από τους 2 συνολικά τόμους προτείνει 10 τόπους που αξίζει να γνωρίσουμε και 43 συνταγές που πρέπει να δοκιμάσουμε.

Στο πρώτο μέρος καθενός από τα 10 κεφάλαια η Μυρσίνη Λαμπράκη μας εισάγει στον κάθε τόπο και τα καλά κρυμμένα μυστικά του: Άνθρωποι, συνήθειες, γεύσεις, προϊόντα, παραδόσεις επαγγέλματα τέχνες υλικά που χάνονται, αλλά και κάθε δημιουργική προσπάθεια που σχετίζεται με το πιοτό, το φαγητό και τις αισθήσεις αλλά και την περιπέτεια της απόδρασης. Μαζί, προτάσεις για διαμονή, αξιοθέατα και πάνω απ΄ όλα προτάσεις γεύσης!

Στο δεύτερο μέρος, οι καλύτερες, νοστιμότερες απλούστερες, μοναδικές, άγνωστες πρωτότυπες και σίγουρα λιγωτικές συνταγές από τον κάθε τόπο: Γεμιστές πιπεριές από το Αμύνταιο, Βλάχικα κεφτεδάκια από τα Γρεβενά, Καλαμπακιώτικο Ταβάς, Γαλατόπιτα από τον Κίσσαβο, Καγιανάς από το Λεβίδι, Κουραμπιέδες από το Μαρκόπουλο, Αγριογούρουνο από το Μπουραζάνι, Μασουρόπιτα από τα Τρίκαλα, Τηγανιά με πράσο από το Τύρναβο. Όλη η Ελλάδα μια βόλτα και ένα μεγάλο στρωμένο τραπέζι!

Μυρσίνη Λαμπράκη

Μυρσίνη Λαμπράκη (Συγγραφέας)

Η Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στην Νομική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης. Μετεκπαιδεύτηκε σε θέματα Πολιτικού Μάνατζμεντ από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Marcel Hicter. Από το 1993 ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση τριών ολόκληρων γενιών ασχολήθηκε μόνιμα με ζητήματα διατροφής και τα μυστικά της μαγειρικής τέχνης. Δημοσιογράφησε για τρία χρόνια σε μόνιμη στήλη σε θέματα διατροφής και γαστρονομίας στην Κυριακάτικη Καθημερινή. Σήμερα αρθρογραφεί σε θέματα παραδοσιακής κουζίνας σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά, όπως "Κουζίνα και ποιότητα ζωής", "Φόρμα", "Τα νέα του Οινέα" και τους "Vegeterian Times".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1 από 2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
191
Διαστάσεις:
24x14
Βάρος:
0.382 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση