Άναστρη νύχτα
zoom in

Δεν βρίσκω τις απαντήσεις που αναζητώ στη Μίθριλ Χολ... Η φαινομενική ηρεμία του Ντριτζτ Ντο Έρντεν, η μελαγχολική σιωπή του δε μου φανερώνουν τίποτα σχετικό με τα μελλοντικά σχέδια του ντρόου. Όμως για το καλό των φίλων μου πρέπει να μάθω τις σκοτεινές του προθέσεις. Κι έτσι, φοβάμαι πως μόνο ένα μέρος μού απομένει για να ψάξω...
Το Άντερνταρκ. Ένας τόπος σκοτεινός, ανίσκιωτος, που ο Ντριτζτ Ντο Έρντεν θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο. Όμως ο ευγενής νταρκ ελφ πρέπει να επιστρέψει σ΄ αυτό το μέρος και να συναντήσει τους φίλους του στην Μπλινγκντεστόουν, την πόλη των γκνόουμ. Είναι ανάγκη να φτάσει μέχρι τη Μεντζομπεράντζαν, την πόλη των ντρόου. Μόνο τότε θα καταφέρει να ανακαλύψει τους κινδύνους που μπορεί να απειλήσουν τους φίλους του στη Μίθριλ Χολ. Στην πορεία του, βρίσκει συμμάχους εκεί όπου δεν τους περιμένει και συναντά εχθρούς που θεωρούσε από καιρό χαμένους. Τα γιαταγάνια του μάχονται τέρατα που η μοχθηρία τους δεν τους επιτρέπει να ζήσουν στον κόσμο της επιφάνειας, ενώ μόνο η εσωτερική του δύναμη είναι εκείνη που τον κρατά όρθιο μπροστά στα συναισθήματα που τον πλημμυρίζουν όταν αντικρίζει ξανά τη φρικτή πατρίδα του. Και μέσα σ΄ όλα αυτά, ο Ντριτζτ έχει να αποτινάξει το βαρύ φορτίο της ενοχής του για το θάνατο ενός αγαπημένου φίλου.

Σωτήρης Αγάπιος (Μεταφραστής)


R. A. Salvatore

R. A. Salvatore (Συγγραφέας)

Η αγάπη του R.A. Salvatore τόσο για τη λογοτεχνία του φανταστικού όσο και για τη λογοτεχνία γενικότερα ξεκίνησε πολύ νωρίς. Ενώ ήταν δευτεροετής φοιτητής, του έκαναν ως χριστουγεννιάτικο δώρο τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του J.R.R. Tolkien. Άλλαξε αμέσως την κατεύθυνσή του στο πανεπιστήμιο από την Πληροφορική στη Δημοσιογραφία και τελικά το 1981 αποφοίτησε από το Fitchburg State College της Μασαχουσέτης με πτυχίο στις Επικοινωνίες και τα ΜΜΕ. Από τότε απόκτησε ακόμη ένα πτυχίο, αυτή τη φορά στην Αγγλική Λογοτεχνία. Γεννημένος στη Μασαχουσέτη το 1959, ο Μπομπ ζει ακόμα εκεί με τη γυναίκα του Νταϊάν και τα τρία παιδιά τους. Στα διαλείμματα μεταξύ της συγγραφής του καινούριου του βιβλίου βρίσκει χρόνο να παίξει μπέιζμπολ και σόφτμπολ. Του αρέσει επίσης να παίζει χόκεϊ αλλά και να προπονεί ομάδες χόκεϊ, ενώ ασχολείται και με την άρση βαρών. Οι δυο πρώτες τριλογίες του της σειράς Forgotten Realms, "Τhe Dark Elf Trilogy" και "The Icewind Dale Trilogy" (συμπεριλαμβανομένων των μπεστ-σέλερ των New York Times, "The Halflingʼs Gem και Sojourn"), έχουν πωλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
333
Διαστάσεις:
18x12
Βάρος:
0.234 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση