Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αρχαία ελληνική γλώσσα Γ΄ γυμνασίου
(Σύμφωνα με το νέο σχολικό βιβλίο)

Αρχαία ελληνική γλώσσα Γ΄ γυμνασίου
Η μετάφραση, ο σχολιασμός και η κατανόηση ενός αρχαίου κειμένου από τους μαθητές του γυμνασίου, απαιτεί σωστή και μεθοδική οργάνωση διδασκαλίας εκ μέρους του καθηγητή και συστηματική μελέτη εκ μέρους του μαθητή.

Γι΄ αυτό, στο βοήθημα αυτό, προσπαθήσαμε να δώσουμε εκτός από τη μετάφραση, τη γραμματική και συντακτική αναγνώριση των τύπων, πληθώρα παράγωγων και σύνθετων λέξεων, πολλά ερμηνευτικά σχόλια και ερωτήσεις κατανόησης του κειμένου.

Σε κάθε ενότητα, κατά την παρουσίαση των γραμματικών και συντακτικών φαινομένων, επιχειρείται η ανάκληση στη μνήμη της προηγούμενης γνώσης και το νέο γνωστικό υλικό δίνεται παραστατικά μέσω πινάκων, ερωτήσεων και ασκήσεων που προωθούν τον ανακαλυπτικό τρόπο μάθησης.

Επίσης, αξιοποιούνται και σχολιάζονται τα παράλληλα κείμενα, που ενισχύουν την διακειμενική έρευνα, ενώ στο τέλος παρατίθενται κείμενα σύγχρονου προβληματισμού σχετικά με το περιεχόμενο του αρχαίου κειμένου της ενότητας, ώστε να επιτευχθεί η επικαιροποίηση της αρχαίας σκέψης και η πλήρης συνειδητοποίηση της σημασίας που αυτή έχει για την σύγχρονη σκέψη και προβληματισμό.

Τέλος, το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει όλες τις απαντήσεις των ερωτήσεων και ασκήσεων του σχολικού βιβλίου και πρόσθετες ασκήσεις για περισσότερη εξάσκηση καθώς και κριτήρια αξιολόγησης.

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)

24χ17 εκ., 544 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλία για το Γυμνάσιο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 480.07 (Ελληνική γλώσσα, Αρχαία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
ISBN: 978-960-6784-10-1
ISBN (10ψήφιο): 960-6784-10-Χ
Βάρος: 0.904 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
16.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.24
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.