Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Management εκπαιδευτικών μονάδων και εκπαίδευσης
Συγγραφέας:   Βασιλική Μπρίνια


Management εκπαιδευτικών μονάδων και εκπαίδευσης
Στη σύγχρονη εποχή, το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα πολύπλοκο, αβέβαιο και ανταγωνιστικό περιβάλλον. Η ανάγκη για αποτελεσματικές απαντήσεις στα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης είναι επιτακτική, όπως και η άσκηση ηγεσίας από ικανά διοικητικά στελέχη που να συνδυάζουν τις γνώσεις τόσο του manager όσο και του παιδαγωγού.

Στόχος του παρόντος συγγράμματος, το οποίο έχει διεπιστημονικό προσανατολισμό, είναι να διερευνήσει τα σημεία τομής του επιστημονικού πεδίου του management με το οργανωτικό και διοικητικό έργο ενός πεδίου με παιδαγωγικό προσανατολισμό. Με αυτό τον τρόπο αποσκοπεί στο να βοηθήσει τα στελέχη της εκπαίδευσης στην καθημερινή εφαρμογή των αρχών του σύγχρονου management παραθέτοντας τα κατάλληλα μεθοδολογικά εργαλεία και μοντέλα εφαρμογής του.

Συνδυάζοντας το θεωρητικό υπόβαθρο (know) του επιστημονικού management με συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες προτάσεις για τις μεθόδους εφαρμογής του στην εκπαίδευση (how), το βιβλίο αυτό μεταδίδει στον αναγνώστη με τρόπο σαφή, εύληπτο και κατανοητό γνώσεις σχετικές με τις διοικητικές λειτουργίες του προγραμματισμού, της οργάνωσης, της διεύθυνσης, του ελέγχου και της λήψης αποφάσεων στην εκπαιδευτική μονάδα. Παράλληλα, εξετάζει σύγχρονες προσεγγίσεις του management με εφαρμογή στην εκπαίδευση όπως η διοίκηση ολικής ποιότητας, η κοινωνική ευθύνη, η συναισθηματική νοημοσύνη, η διοίκηση αλλαγών, η συγκριτική διοίκηση, η διαχείριση κρίσεων, η διαχείριση χρόνου, η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού κ.ά.

24χ17 εκ., 392 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.068 (Σχολείο - Διοίκηση και οργάνωση), 658.312 4 (Εκπαίδευση (Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού))
ISBN: 978-960-351-763-4
ISBN (10ψήφιο): 960-351-763-1
Βάρος: 0.82 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
34.65
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.19
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μπρίνια, Βασιλική
Η Δρ. Βασιλική Μπρίνια εργάζεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Marketing και Επικοινωνίας. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης έχει σπουδάσει Παιδαγωγική και Συμβουλευτική Ψυχολογία. Της απενεμήθη ο τίτλος του Master in Business Administration (M.B.A.) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ κατέθεσε την διδακτορική της διατριβή με αντικείμενο την Ειδική Διδακτική των Οικονομικών Επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου βαθμολογήθηκε με "άριστα". Έχει διεξάγει μεταδιδακτορική έρευνα (Post Doc) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα την εκπαίδευση και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού μικρομεσαίων επιχειρήσεων με βιωματικές-επικοινωνιακές μεθόδους διδασκαλίας. Έχουν δημοσιευτεί άρθρα της σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά και έχει κάνει ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.