Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διατροφή ιχθύων

Διατροφή ιχθύων

Αναλύονται οι παράγοντες από τους οποίους διαµορφώνεται η ηθολογία της διατροφής των ιχθύων και αποσαφηνίζεται η σηµασία και η έννοια του διατροφικού τους τύπου. Περιγράφεται λεπτοµερώς η ανατοµία του πεπτικού τους συστήµατος και παρέχεται η δυνατότητα κατανοήσεως των ιδιοτήτων του (φυσική και χηµική πέψη, απορρόφηση θρεπτικών συστατικών), σε συνδυασµό µε τη φυσιολογία θρέψεως και τις µεταβολικές διεργασίες που χαρακτηρίζουν τους ιχθύς. Εξετάζεται η σηµασία της διατροφής (χηµική σύσταση τροφής, επίπεδο διατροφής, αριθµός ηµερήσιων γευµάτων) στη διαµόρφωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των εκτρεφόµενων ιχθύων και αναλύεται ο τρόπος προσδιορισµού των θρεπτικών τους αναγκών (θρεπτικά συστατικά και ενέργεια), σε συνδυασµό µε την καταγραφή των πιθανών διατροφικών τους νοσηµάτων. Αναφέρονται όλες οι κατηγορίες των ιχθυοτροφών, καθώς και οι ζωοτροφές-πρώτες ύλες που µπορεί να συµπεριληφθούν σ' αυτές. Επίσης, παρατίθεται η µεθοδολογία παραγωγής-καταρτίσεως, παρασκευής, συντηρήσεως και χορηγήσεως των ιχθυοτροφών στους εκτρεφόµενους ιχθύς και προτείνονται προδιαγραφές σιτηρεσίων (εναρκτήριων, κύριας εκτροφής και γεννητόρων) ιχθύων µεγάλης εµπορικής σηµασίας κυρίως για τη χώρα µας.


 


24χ17 εκ., 980 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 639.3 (Ιχθυοτροφία)
ISBN: 978-960-351-753-5
ISBN (10ψήφιο): 960-351-753-4
Βάρος: 1.95 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
117.20
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

105.48
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παπουτσόγλου, Σωφρόνιος Ε.
Γεωπόνος, Υδροβιολόγος, Ιχθυολόγος, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει μαθήματα Εφηρμοσμένης Υδροβιολογίας (Υδατοκαλλιεργειών). Ιδρυτής και διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου. Η ερευνητική του δραστηριότητα συνδέεται κυρίως με τη μελέτη όλων των παραγόντων που εμπλέκονται και επηρεάζουν τον ρυθμό αναπτύξεως, την ποιότητα, καθώς και το κόστος παραγωγής των εκτρεφομένων υδρόβιων οργανισμών. Έχει γράψει πέντε βιβλία και ερευνητικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί και δημοσιεύονται κυρίως σε ξένα επιστημονικά περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.