Κατευθύνσεις προοδευτικής διακυβέρνησης
zoom in
29.68€ -33% 19.89€

Η έκδοση του παρόντος τόμου βρίσκει την Ελλάδα αντιμέτωπη με τεράστιες οικονομικές, κοινωνικές προκλήσεις, κρίσιμες αναπτυξιακές και παραγωγικές υστερήσεις, σοβαρές ανεπάρκειες στη δημόσια σφαίρα και στις εξωτερικές της διαδράσεις. Διαχρονικές προκλήσεις, όπως η οικοδόμηση μιας ανταγωνιστικής οικονομίας, οι διαρθρωτικές αλλαγές και ο ανασχεδιασμός των λειτουργιών του κράτους, αλλά και νέες, όπως, η υπέρβαση της κλιμακούμενης οικονομικής κρίσης, η «πράσινη ανάπτυξη» και ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις διεθνείς μεταβολές, καταδεικνύουν την ανάγκη για συγκροτημένες πολιτικές αλλαγής. Στις θεματικές της ανά χείρας μελέτης εντοπίζονται τα εθνικά ελλείμματα και αναζητούνται ρεαλιστικές λύσεις σε προοδευτικές κατευθύνσεις. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Γ. Λαγός (Συγγραφέας)

Ο Δρ. Δημήτρης Γ. Λαγός είναι καθηγητής Τουριστικής Οικονομικής και Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και πρόεδρος στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι διευθυντής του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Σχεδιασμός, Πολιτική και Διοίκηση Τουρισμού". Είναι μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης (Σ.Ε.Δ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2010-2014). Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων σχετικά με τον τουρισμό.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Νεοφώτιστος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ναπολέων Ν. Μαραβέγιας

Ναπολέων Ν. Μαραβέγιας (Συγγραφέας)

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας γεννήθηκε το 1955 στη Βουδαπέστη και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1977) και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο της Grenoble, απ΄ όπου απέκτησε D.E.A. και Doctorat d΄ Etat (1983). Στην Ελλάδα εργάστηκε στο Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών (1985-1989) και στη συνέχεια εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής (1989), Αναπληρωτής Καθηγητής (1993) και Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1997). Από το 2000 είναι Καθηγητής "Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης" στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Α. Λάβδας

Κώστας Α. Λάβδας (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Α. Λάβδας είναι Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού και Αναπληρωτής Καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και σπούδασε πολιτικές επιστήμες, δημόσια διοίκηση, πολιτική κοινωνιολογία και διεθνείς σχέσεις στο Πάντειο, στο LSE, στο Μάντσεστερ και στο ΜΙΤ. Έχει διατελέσει Senior Leturer στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας και έχει διδάξει πολιτική ανάλυση και ευρωπαϊκή πολιτική στο ΜΙΤ, στο Μάντσεστερ και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διατυπώσει πλήθος εισηγήσεων σε διεθνή συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις στο ΜΙΤ, στο Harvard, στο Humboldt και στην Catania. Τα ενδιαφέροντά του είναι στα πεδία της ευρωπαϊκής πολιτικής, της συγκριτικής ανάλυσης οργανωμένων συμφερόντων και της εφαρμοσμένης πολιτικής θεωρίας. Έχει γράψει αρκετά βιβλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θάνος Π. Ντόκος

Θάνος Π. Ντόκος (Συγγραφέας)

Ο Θάνος Ντόκος είναι Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Cambridge. Έχει διατελέσει ερευνητής στο Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη της Φρανκφούρτης και το Κέντρο για την Επιστήμη και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Από τον Μάρτιο 1996 έως τον Οκτώβριο 1998 εργάστηκε ως Επιστημονικός Υπεύθυνος της Διεύθυνσης Στρατηγικών Μελετών, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο διάστημα 1998-99 ως Σύμβουλος σε θέματα ΝΑΤΟ στο Υπουργείο Εξωτερικών. Σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αθηνών, τη Σχολή Εθνικής Αμύνης, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και τη Διπλωματική Ακαδημία. Σήμερα διδάσκει το μάθημα "Contemporary Turkey" στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Παν/μίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέλλα Λαδή (Συγγραφέας)

Η Στέλλα Λαδή εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης για Ευρωπαϊκά θέματα στο Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Μητσόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Μιχάλης Μητσόπουλος, διδάκτωρ του πανεπιστημίου της Βοστόνης, είναι Συντονιστής Έρευνας και Ανάλυσης στον ΣΕΒ. Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως υπουργικός σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων. Έχει διδάξει ως λέκτορας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Αλμπάνη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Γ. Κορλίρας

Παναγιώτης Γ. Κορλίρας (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Κορλίρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Είναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών (Ph.D) του Πανεπιστημίου του Rochester, ΗΠΑ. Η εξειδίκευσή του ήταν στη μακροοικονομική και στη νομισματική θεωρία και πολιτική, ενώ κύρια συμβολή του στην επιστήμη υπήρξαν τα μακροοικονομικά υποδείγματα ανισορροπίας (disequilibrium macroeconomics). Έχει διδάξει ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh, ΗΠΑ, και στο Πανεπιστήμιο της Aix-Marseille, Γαλλία, ενώ από το 1978, είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου τα τελευταία χρόνια διδάσκει Ιστορία Οικονομικών Θεωριών και Νομισματική Θεωρία. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, καθώς και μονογραφίες και βιβλία, με πιο πρόσφατο τη Νομισματική Θεωρία (Αθήνα, 2000). Παράλληλα με την ακαδημαϊκή δραστηριότητα, έχει επίσης διατελέσει: Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Μέλος της Νομισματικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (χειρίστηκε τη συμμετοχή της Δραχμής στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα, την ECU), και επί επτά χρόνια Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ιονικής Τράπεζας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χαράλαμπος Κουταλάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Β. Αυγερινός (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θέμης Λαζαρίδης (Συγγραφέας)

Ο Θέμης Λαζαρίδης (tlazaridis@ccny.cuny.edu) διδάσκει στο τμήμα Χημείας του City College του City University of New York. Ασχολείται ερευνητικά με τη θεωρητική και υπολογιστική Βιοφυσική. Έχει δημοσιεύσει 50 περίπου άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Από το 2006 διατηρεί δύο ιστολόγια (blogs), το Greek University Reform Forum και το Αξιολόγηση Βουλευτών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Γ. Κούγιας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Νεζερίτης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Ε. Ραυτόπουλος

Γιώργος Ε. Ραυτόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Κ. Ξενάκης (Επιμέλεια)

Ο Δημήτρης Ξενάκης είναι επιστη

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
478
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.901 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση