Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συσσώρευση κεφαλαίου και παγκοσμιοποίηση στην Τουρκία διαχρονικά

Offer
Το θεμελιώδες θέμα του εκπονήματος αυτού αποτελεί η συσσώρευση κεφαλαίου στην Τουρκία, η τουρκική οικονομική ανάπτυξη και μεγέθυνση στα πλαίσια του πολυσύνθετου φαινομένου της παγκοσμιοποίησης.

Στο έργο γίνεται μια διαχρονική μελέτη της συσσώρευσης κεφαλαίου της τουρκικής οικονομίας από το 2ο μισό του 17ου αιώνα και διεξοδικότερα καλύπτεται η χρονική περίοδος από το 1985 έως και τις μέρες μας. Με τη χρήση της μικτής επιστημονικής μεθόδου, συγκεντρώνεται και συμπληρώνεται η διάσπαρτη γνώση για την τουρκική συσσώρευση κεφαλαίου και διατυπώνεται ένα οικονομικό υπόδειγμα που ερμηνεύει προσεγγιστικά την οικονομία της Τουρκίας και περιγράφει τη συνεισφορά των διάφορων μορφών κεφαλαίου στην οικονομική της ανάπτυξη.

Η ανάλυση εστιάζεται σε ορισμένους κλάδους της τουρκικής οικονομίας (αμυντικές βιομηχανίες, χρηματοπιστωτικός, γεωργικός, τουριστικός κλάδος κ.ά.) και διαπιστώνεται η ύπαρξη πέντε μορφών κεφαλαίου: το κεμαλικό, το ισλαμικό, το κεφάλαιο των μεγάλων βιομηχανικών συγκροτημάτων της Τουρκίας, το κεφάλαιο που προέρχεται από παράνομες οικονομικές δραστηριότητες (παραοικονομία) και το αλλοδαπό κεφάλαιο, που συνίσταται σε ξένη οικονομική βοήθεια και σε άμεσες ξένες επενδύσεις. Παράλληλα, αποδεικνύεται η οικονομική και πολιτική διασύνδεση της Τουρκίας με τις Η.Π.Α., το Ισραήλ και τη Μεγάλη Βρετανία (θεωρία των "συγκοινωνούντων δοχείων") και η οικονομική στήριξη που οι χώρες αυτές καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρουν στην Τουρκία με τη μορφή διακρατικών και επιχειρηματικών συμφωνιών, χρηματοδοτικών προγραμμάτων και ενισχύσεων.

Τέλος, αναλύεται η ενσωμάτωση της τουρκικής οικονομίας στο διεθνές οικονομικό σύστημα και οι μελλοντικές προοπτικές της, ζητήματα που απασχολούν ολοένα και περισσότερο τη διεθνή οικονομία και πολιτική.


Σημείωση: Πρόλογος: Παναγιώτης Κουτσίκος.

24χ17 εκ., 370 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.9 (Οικονομική πολιτική), 320.561 (Πολιτική - Τουρκία), 303.482 (Παγκοσμιοποίηση), 327.561 (Τουρκία - Σχέσεις)
ISBN: 978-960-02-2303-3
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2303-3
Βάρος: 0.711 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.63
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γεώργιος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη. Είναι Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Οικονομική Επιστήμη από το ομώνυμο Τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στη Διεθνή Οικονομική και Χρηματοδοτική, καθώς και του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας (Deree College), με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου και παράλληλα διδάσκει στο Νew York College στην Αθήνα. Μιλάει και γράφει αγγλικά και γαλλικά. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Είναι έγγαμος και έχει ένα γιο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.