Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εγχειρίδιο τηλεϊατρικής

Offer
[...] Το βιβλίο αυτό με τίτλο "Εγχειρίδιο Τηλεϊατρικής" επιχειρεί να καλύψει το σημαντικό έλλειμμα βιβλιογραφίας που υπάρχει στο χώρο της ηλεκτρονικής υγείας και τηλεϊατρικής, και να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των ομάδων που προαναφέρθηκαν στο ιδιαίτερα σημαντικό και ταυτόχρονα πολύπλοκο αυτό αντικείμενο. Αναλύει τις βασικές έννοιες και διαστάσεις της τηλεϊατρικής καθώς και τις κυριότερες κατηγορίες συστημάτων και υποδομών που πρέπει να αναπτυχθούν προς την κατεύθυνση αυτή.
Ειδικότερα, το βιβλίο αυτό αναπτύσσει στα επιμέρους κεφάλαια θέματα τόσο γενικού όσο και εξειδικευμένου περιεχομένου. Έτσι το κεφάλαιο 1 (Ιστορία της Τηλεϊατρικής), Κεφάλαιο 3 (Εφαρμογές Τηλεϊατρικής), Κεφάλαιο 5 (Ποιοτικός έλεγχος και Διασφάλιση Ποιότητας), Κεφάλαιο 6 (Το Διαδίκτυο στην Τηλεϊατρική), Κεφάλαιο 7 ( Εκπαίδευση από Απόσταση, Τηλεεργασία και Τηλεδιδασκαλία), Κεφάλαιο 8 (Ασφάλεια Δεδομένων και Εμπιστευτικότητα) και το Κεφάλαιο 9 (Ευθύνη και Νομικά θέματα) απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό ενώ τα υπόλοιπα σε περισσότερο εξειδικευμένους αναγνώστες όπως επιστήμονες πληροφορικής, οικονομολόγους, κοινωνιολόγους κ.λπ. Επίσης υπάρχουν επτά παραρτήματα τα οποία είτε εστιάζουν σε θέματα που αναπτύσσονται στον κύριο κορμό των κεφαλαίων είτε αφορούν επικουρικά θέματα και συνεισφέρουν στη γενικότερη τεκμηρίωση του αντικειμένου της τηλεϊατρικής.
[...]
(από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης)

24χ17 εκ., 395 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνία και Πληροφορική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 610.73 (Τηλεϊατρική)
Άλλα πρόσωπα: Αναστασία Ν. Καστανιά (Επιμελητής) , Olga Ferrer - Roca (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-02-2295-1
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2295-9
Βάρος: 0.746 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
26.63
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.04
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Δρ. Olga Ferrer - Roca γεννήθηκε στη Βαρκελώνη, Καταλωνία, Ισπανία. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης 1967-1972, με Summa Cum Launda και πρώτο βραβείο. Είναι ειδικευμένη στην Παθολογική Ανατομική από το 1973. Εκπαιδεύτηκε στην Ορθοπεδική Παθολογία στο Νοσοκομείο Lariboisiere του Παρισιού, στην Ενδοκρινή Παθολογία στο Νοσοκομείο St. Thomas του Λονδίνου, στη Γενική Παθολογία στο Νοσοκομείο St. Luces του Μιλγουόκι των ΗΠΑ, στην Lymph Node Παθολογία στο Πανεπιστήμιο Kiel της Γερμανίας και στην Πνευμονική Παθολογία στο Νοσοκομείο St. Bartholomew του Λονδίνου. Διδακτορικό Δίπλωμα (ΡhD) στην Ιατρική, Summa Cum Lauda το 1975 με τη διατριβή: "Τumor-cariotype correlation". Στον τομέα της Τηλεϊατρικής ασχολείται από το 1982, και έχει την Έδρα της Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου της La Laguna. Διδάσκει Παθολογική Ανατομική και νέες τεχνολογίες στην Πανεπιστημιακή Σχολή Ιατρικής και διδάσκει Τηλεϊατρική στις Πανεπιστημιακές Σχολές Ιατρικής και Επιστήμης Υπολογιστών από το 1995. Το 1992 ίδρυσε τον CATAI μη-κερδοσκοπικό οργανισμό για την προώθηση της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Είναι κάτοχος της Έδρας Τηλεϊατρικής της UNESCO και της Εδρας Telefonica SA.

Ο Ιωάννης Αποστολάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική, την επιχειρησιακή έρευνα και τη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων, ενώ έχει διδακτορικό δίπλωμα στην ιατρική πληροφορική με εξειδίκευση στην επεξεργασία βιολογικών εικόνων και σημάτων. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών επιστημονικός συνεργάτης της Θεραπευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας σε θέματα πληροφορικής στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΤΕΙ Αθήνας. Σήμερα κατέχει την θέση του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Προγράμματος Πληροφορικής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στην οποία διδάσκει το μάθημα "Συστήματα πληροφορικής υπηρεσιών υγείας" στους σπουδαστές του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή συνολικά δέκα βιβλίων σε θεματικά αντικείμενα της πληροφορικής και έχει σημαντικό ερευνητικό έργο σε θέματα ιατρικής πληροφορικής και εκπαίδευσης.

Η Αναστασία Καστανιά σπούδασε Μαθηματικά στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι διδάκτωρ Ιατρικής Πληροφορικής του ιδίου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Βιομαθηματικά και την Βιομετρία με έμφαση σε μεθόδους μοντελοποίησης βιοσημάτων και σε μοντέλα ιατρικής διαγνωστικής από απόσταση (Τηλεϊατρική). Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων σχετιζομένων με την ανάλυση Βιοϊατρικών δεδομένων και την Τηλεμετρία. Εργάζεται στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.