Κύπρος: Κράτος, κοινωνία και διεθνές περιβάλλον
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κύπρος: Κράτος, κοινωνία και διεθνές περιβάλλον

Μιχάλης Ατταλίδης

16.96€ -33% 11.36€

Η μετα-ενταξιακή Κύπρος είναι αντιμέτωπη με την επιτακτική ανάγκη της συμπόρευσης στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η προσπάθεια αυτή απαιτεί το ξεπέρασμα των σχημάτων του παρελθόντος και την υιοθέτηση μιας νέας πορείας, μέσα στην ασφάλεια που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η πολιτεία, οι θεσμοί και η κοινωνία σε θέση να διαπραγματευτούν αυτή την πορεία; Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος και τα αναχώματα υστέρησης τα οποία εμποδίζουν αυτή την πορεία. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Σωτήρης Ντάλης

Σωτήρης Ντάλης (Υπεύθυνος Σειράς)

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Louvain του Βελγίου. Τα θέματα άμυνας και ασφάλειας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποιητικής διαδικασίας, αποτελούν το κύριο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο. Από το 1996 είναι ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών. Άλλα βιβλία του: - Από το Άμστερνταμ στη Νίκαια. Η Ευρώπη και η Ελλάδα στη νέα εποχή (επιμέλεια), Κριτική 2001. - Η νέα διεθνής πραγματικότητα και η Ελλάδα. Δοκίμια για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική, Ελληνικά Γράμματα 1999. - Η κρίση στο Κόσοβο. Η Ελλάδα, η Διεθνής Κοινότητα και τα ΜΜΕ (επιμέλεια), Παπαζήσης 1999. - Η ελληνική εξωτερική πολιτική στο κατώφλι του 21ου αιώνα (με τον καθηγητή Θ. Κουλουμπή), Παπαζήσης 1997 κ.ά.

Μιχάλης Ατταλίδης

Μιχάλης Ατταλίδης (Συγγραφέας)

Ο Μιχάλης Ατταλίδης γεννήθηκε στο χωριό της Καρπασίας, Λεονάρισσο, και φοίτησε στο Γυμνάσιο της Κερύνειας. Σπούδασε στην Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον των ΗΠΑ. Έχει διδάξει οτο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Λέστερ της Βρετανίας, και ως επισκέπτης στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Υπηρέτησε ως Πρέσβης της Κύπρου σε αριθμό χωρών, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου και ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Κύπρου. Σήμερα είναι πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και καθηγητής στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων. Έχει γράψει για την κοινωνία και την πολιτική της Κύπρου και για το Κυπριακό πρόβλημα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
287
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.358 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση