Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Άγιοι της Ηπείρου

Άγιοι της Ηπείρου
[...] Στο βιβλίο περιλαμβάνονται άγιοι, οι οποίοι είτε κατάγονται από την Ήπειρο είτε έδρασαν, εμαρτύρησαν ή εκοιμήθησαν στην Ήπειρο. Ως Ήπειρο νοούμε την σημερινή διοικητική περιφέρεια της Ηπείρου αλλά και την Βόρειο Ήπειρο, δηλαδή την περιοχή που εκτείνεται βορείως μέχρι του Γενούσου ποταμού (βλ. χάρτη της Ηπείρου στη σ. 16).
Εκρίναμε καλό προς διευκόλυνση των αναγνωστών να κατατάξουμε τους εν Ηπείρω διαλάμψαντας Αγίους με βάση την σημερινή διοικητική διαίρεση της Ηπείρου σε νομούς, τους οποίους εθέσαμε κατ΄ αλφαβητική σειρά. Ακολουθούν οι εν Βορείω Ηπείρω διαλάμψαντες.
Σε Παράραρτημα εθέσαμε το Συναξάριο του αγίου Νεκταρίου, ο οποίος ήταν Ηπειρώτης εκ πατρός. Ομοίως του Αγίου Νικολάου Καβάσιλα και του Αγίου Γρηγορίου Καλλίδη, ο οποίος διετέλεσε Μητροπολίτης Ιωαννίνων. Επίσης ό,τι μπορέσαμε να βρούμε για αγίους ή μάρτυρες, οι οποίοι δεν έχουν επίσημα καταταγεί στο Αγιολόγιο. Φυσικά, οι γνωστοί σε μας άγιοι είναι ελάχιστοι μπροστά στο πλήθος των αγίων, τους οποίους ο Χριστός γνωρίζει.
Τα διασκευασμένα συναξάρια αποτελούν το α΄ μέρος του βιβλίου.
Στο β΄ μέρος υπάρχει η Ιερά Ακολουθία των Αγίων, ο Παρακλητικός Κανών και οι Χαιρετισμοί ποιηθέντα άπαντα υπό του επίσης Ηπειρώτου (εκ Δρόβιανης Βορείου Ηπείρου) μακαριστού Γέροντος Γερασίμου Μοναχού Μικραγιαννανίτου.
Το γ΄ μέρος απαρτίζουν οι πίνακες (αλφαβητικός και κατά μήνα) των Αγίων.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

21χ14 εκ., 303 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 235.2 (Άγιοι)
ISBN: 978-960-89759-5-8
ISBN (10ψήφιο): 960-89759-5-6
Βάρος: 0.416 κιλά
Εκδότης: Παρακαταθήκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
12.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.88
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.