Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κοινωνικές σχέσεις και ανθρώπινες ιδιότητες
Συγγραφείς:   Paul Hirst, Penny Woolley,


Κοινωνικές σχέσεις και ανθρώπινες ιδιότητες
Ο εκφυλισμός της κοινωνιολογίας σε ένα σύνολο αμοιβαία εχθρικών και φαινομενικά ασύμβατων θεωρητικών θέσεων έχει καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη κάθε εισαγωγική προσέγγιση, είτε απευθύνεται σε σπουδαστές της κοινωνιολογίας είτε σε σπουδαστές που ασχολούνται δευτερευόντως με αυτήν.

Το βιβλίο "Κοινωνικές σχέσεις και ανθρώπινες ιδιότητες" επιχειρεί να ξεπεράσει τις εσωτερικές διαιρέσεις και να προτείνει μια προσέγγιση που δεν απαιτεί την προσχώρηση σε οποιαδήποτε από τις διακριτές θεωρητικές κατευθύνσεις.

Το βιβλίο εστιάζεται στον τρόπο που οι κοινωνικές σχέσεις οργανώνουν και ορίζουν τις ανθρώπινες νοητικές και σωματικές ικανότητες. Τα θέματα και τα προβλήματα που εξετάζονται είναι: οι μορφές αλληλεπίδρασης μεταξύ βιολογίας και πολιτισμού, ο βαθμός στον οποίο φαινόμενα όπως η ψυχική νόσος ή η διαμόρφωση της σεξουαλικής ταυτότητας είναι καθολικά ή πολιτισμικά μεταβλητά ως προς τον χαρακτήρα και τις μορφές έκφρασής τους, οι πολιτισμικές διαφορές σε σχέση με έννοιες και μορφές της προσωπικότητας. Το βιβλίο εξετάζει επίσης κατά πόσο η αποδοχή του πολιτισμικού σχετικισμού συνεπάγεται έναν ηθικό σχετικισμό, αν η ορθολογικότητα αποτελεί ανθρώπινη σταθερά και, αν όχι, τι συνέπειες προκύπτουν για τις θεωρίες που πραγματεύονται την ανθρώπινη γνώση. Τα θέματα αυτά μελετώνται, μεταξύ άλλων, με βάση κοινωνικές αντιλήψεις για το σώμα και τον θάνατο, τις συνέπειες της τυπογραφίας στην ανθρώπινη σκέψη, τα άγρια παιδιά, την ιστορία της ψυχικής νόσου και την εξέλιξη του ασύλου, το οιδιπόδειο σύμπλεγμα και τη μαγεία.

"Ως εισαγωγική θεμελίωση που δεν είναι ΄εισαγωγικό εγχειρίδιο΄, το βιβλίο των Hirst και Woolley επιτυγχάνει κάτι που μοιάζει ακατόρθωτο: να είναι διαφωτιστικά εισαγωγικό για τους ΄αρχάριους΄, και ταυτόχρονα εποικοδομητικά προκλητικό για τους ΄επαΐοντες΄".
(Κύρκος Δοξιάδης)


Σημείωση: Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Κύρκος Δοξιάδης.

24χ17 εκ., 395 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνικές Επιστήμες
Ονομασία υποσειράς: Κοινωνιολογία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 301 (Κοινωνιολογία)
Άλλα πρόσωπα: Τάσος Μπέτζελος (Μεταφραστής) , Φωτεινή Τσαγλιώτη (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-348-193-5
ISBN (10ψήφιο): 960-348-193-9
Βάρος: 0.677 κιλά
Εκδότης: Πλέθρον
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
28.53
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.39
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Paul Hirst ήταν καθηγητής της Κοινωνικής Θεωρίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας του Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όταν έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή, το 2003, σε ηλικία 57 ετών. Υπήρξε πολυγραφότατος σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την κοινωνική και πολιτική θεωρία μέχρι το δίκαιο και την αρχιτεκτονική. Ο Hirst ήταν πάντοτε πολιτικά δραστήριος και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Charter 88, μιας κίνησης για τη θεσμική και εκλογική μεταρρύθμιση στην Μεγάλη Βρετανία.

H Penny Woolley ήταν επίκουρη καθηγήτρια της Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire, όπως ονομάζεται πλέον, απ΄ όπου αφυπηρέτησε το 2001. Σήμερα έχει επιστρέψει ως φοιτήτρια στο Birkbeck, όπου σπουδάζει ιστορία της κηπευτικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.