Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το δέντρο και το δάσος
(Πρακτικά ημερίδας του Συνηγόρου του Πολίτη)

No Cover
Η εκπόνηση μιας σύγχρονης ολοκληρωμένης δασικής πολιτικής αποτελεί αίτημα προ πολλού ληξιπρόθεσμο. Καθοριστική σημασία γιʼ αυτήν έχει η σύνταξη δασικών χαρτών και δασολογίου λόγω της εμβέλειας και της οριζόντιας επίδρασής τους σε όλες σχεδόν τις περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές πολιτικές και δράσεις. Η εκπόνησή τους αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αειφορική διαχείριση του δασικού πλούτου.

Αυτό είναι το βασικότερο συμπέρασμα της Ημερίδας «Το δένδρο και το δάσος», την οποία διοργάνωσε ο Συνήγορος του Πολίτη την 28η Νοεμβρίου 2006 στην Αθήνα. Στον τόμο περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις και οι παρεμβάσεις που παρουσιάστηκαν στην Ημερίδα. Τα κείμενα συγκροτούν ένα «εγχειρίδιο», κατά την αγγλοσαξωνική παράδοση ένα handbook, εξαιρετικά χρήσιμο για όσους ασχολούνται με το δασικό πλούτο μας. Επιστήμονες, δικαστικοί λειτουργοί, στελέχη της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων και πολίτες μπορούν να προστρέξουν με εξαιρετικά μεγάλη ωφέλεια στις σελίδες του. Μπορούν από αυτές να αντλήσουν πληροφορίες, να εξηγήσουν ανεπιθύμητες και απαράδεκτες καταστάσεις, να προβληματισθούν και να οπλισθούν με ιδέες και πρόσφορα μέσα για τις προσπάθειες που οφείλουμε όλοι να καταβάλουμε για τη διάσωση και την αειφορική διαχείριση του δασικού μας πλούτου.

210 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 344.046 (Περιβάλλον - Προστασία - Δίκαιο και νομοθεσία )
Άλλα πρόσωπα: Χρήστος Τσαϊτουρίδης (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-15-2080-3
ISBN (10ψήφιο): 960-15-2080-5
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.