Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δικονομικά ζητήματα της ηλεκτρονικής συναλλαγής
Συγγραφέας:   Αλεξάνδρα Στρατάκου


No Cover
Το παρόν σύγγραμμα, το οποίο υποβλήθηκε του Ιούλιο του 2005 ως διπλωματική εργασία στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Πολιτικής Δικονομίας, Βʼ Τομέα Ιδιωτικού Δικαίου, του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτελεί προϊόν έρευνας που διενεργήθηκε κυρίως κατά τα έτη 2004 και 2005 πάνω σε επιλεγμένα δικονομικά ζητήματα που ανακύπτουν από τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, ήτοι τη διεθνή δικαιοδοσία επί διαδικτυακών διαφορών, τη δικονομική αντιμετώπιση των ηλεκτρονικών εγγράφων και τη λεγόμενη "ηλεκτρονική δίκη".

Ειδικότερα, στην πρώτη από τις ως άνω θεματικές ενότητες της μονογραφίας εξετάζονται, κατʼ άρθρο, τα ζητήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή των υπαρχόντων κανόνων διεθνούς δικαιοδοσίας, που τίθενται με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 44/2001, στις διαφορές που δημιουργούνται από συναλλαγές μέσω internet. Η δεύτερη θεματική ενότητα έχει ως αντικείμενο ορισμένα δικονομικά ζητήματα των λεγόμενων "ηλεκτρονικών εγγράφων", ειδικότερα δε τον ακριβή ορισμό, τη νομική τους φύση και την αποδεικτική τους δύναμη. Τέλος, στην τελευταία ενότητα εξετάζεται η χρήσης ηλεκτρονικών μέσων κατά τη διαδικασία επίλυσης διαφορών. Περιλαμβάνει, δηλαδή, η ενότητα αυτή την επονομαζόμενη "ηλεκτρονική δίκη" που διενεργείται πειραματικά σε ορισμένες χώρες ενώπιον των δικαστηρίων, αλλά και κάποιες ηλεκτρονικές μεθόδους εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (Online Dispute Resolution).

241 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 347.05 (Δικονομικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-15-1856-5
ISBN (10ψήφιο): 960-15-1856-8
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.