Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ενδοοικογενειακή βία και κοινωνική ένταξη αλλοδαπών γυναικών
Συγγραφέας:   Κωνσταντίνα Σκλάβου


No Cover
Το βιβλίο επιδιώκει την αποτύπωση του προβλήματος της ενδοοικογενειακής βίας στις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες, μελετώντας θεωρητικά και ερευνητικά, μέσω της ποιοτικής προσέγγισης, τις σωματικές, ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της βίας και τον τρόπο επίδρασης αυτών στη διαδικασία της κοινωνικής ένταξης των θυμάτων. Τα πορίσματα της συγγραφέως οδηγούν στην διατύπωση ένας Πολυπαραγοντικού Μοντέλου Ανάλυσης της Ενδοοικογενειακής Βίας στους πληθυσμούς των Προσφύγων και Μεταναστών.
Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη. Αρχικά αναλύονται οι θεωρητικές προσεγγίσεις για τη βία, τα χαρακτηριστικά και οι επιπτώσεις στη ζωή των θυμάτων και αναδεικνύεται η επίδραση της διαπολιτισμικής διάστασης στη διαμόρφωση και την αναπαραγωγή της ενδοοικογενειακής βίας. Επιπλέον περιγράφεται η διαδικασία της κοινωνικής ένταξης, γενικά και ειδικότερα στο συγκεκριμένο πληθυσμό, όπως ορίζεται από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις, αλλά και ο τρόπος που λειτουργεί στην Ελλάδα. Στο δεύτερο μέρος εξετάζονται τα παραπάνω μέσω πιλοτικής και κυρίας έρευνας και αναδεικνύονται εν τέλει οι επιπτώσεις της βίας στη σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών θυμάτων, αλλά και στους βασικούς τομείς της ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία.

157 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 346.015 (Οικογενειακό δίκαιο )
ISBN: 978-960-15-2053-7
ISBN (10ψήφιο): 960-15-2053-8
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
17.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Κωνσταντίνα Σκλάβου είναι Κοινωνική Λειτουργός - Εκπαιδευτικός, υποψήφια διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.