Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το περιεχόμενο της συνδικαλιστικής ελευθερίας
Συγγραφέας:   Σταύρος Μουδόπουλος


Το περιεχόμενο της συνδικαλιστικής ελευθερίας
Από το πλήθος των θεμάτων που συγκροτούν το Διεθνές Εργατικό Δίκαιο, ο συγγραφέας επέλεξε να ερευνήσει ιδιαίτερα το θέμα του περιεχομένου της αρχής της συνδικαλιστικής ελευθερίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας. Ο ιδιόμορφος αυτός διεθνής Οργανισμός, έχει συμπεριλάβει τη συνδικαλιστική ελευθερία στα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, που προστατεύει και έχει υιοθετήσει διεθνείς Συμβάσεις για το περιεχόμενό της, το οποίο έχουν υποχρέωση να σέβονται όλα τα κράτη.

Το αντικείμενο της μελέτης που επέλεξε ο συγγραφέας, προϋποθέτει κατʼ αρχήν μια γνώση του τρόπου ελέγχου της εφαρμογής των διεθνών κανόνων, από τα ελεγκτικά όργανα της ΔΟΕ στο διεθνές επίπεδο. Το πρώτο αυτό μέρος της μελέτης υποδιαιρείται σε δύο επιμέρους κεφάλαια. Το πρώτο αναφέρεται στα όργανα του ελεγκτικού μηχανισμού της ΔΟΕ για την εφαρμογή και την προώθηση των κανόνων των διεθνών Συμβάσεων και ερευνά τον τρόπο που τα όργανα αυτά ενεργούν τους ελέγχους τους. Το δεύτερο κεφάλαιο εξετάζει τα αποτελέσματα των ελέγχων των ελεγκτικών οργάνων, για την εφαρμογή των κανόνων των διεθνών Συμβάσεων για τη συνδικαλιστική ελευθερία στην Ελλάδα. Ένα από τα συμπεράσματα που κατέληξε ο συγγραφέας είναι ότι, ακόμη και αυτή η απλή παρουσίαση των ως άνω πορισμάτων των ελεγκτικών οργάνων, μπορεί να αποτελέσει μια προσφορά για τον θεωρητικό του δικαίου και τον έλληνα δικαστή, γιατί εμπλουτίζει τις γνώσεις τους για το περιεχόμενο των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, σε σύγκριση με το περιεχόμενο που τους προσδίδουν οι ελληνικές αρχές.

Το δεύτερο μέρος της μελέτης, που δεν συμπεριλαμβάνεται στον τόμο αυτό, αφορά το θέμα της εφαρμογής του περιεχομένου της συνδικαλιστικής ελευθερίας, που αντλήθηκε από τα πορίσματα των οργάνων του ελεγκτικού μηχανισμού, στην εσωτερική έννομη τάξη. Συνολικά συμπεράσματα θα υπάρξουν στο τέλος της μελέτης.

314 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 344.01 (Εργατικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-15-2121-3
ISBN (10ψήφιο): 960-15-2121-6
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
30.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.