Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η Διεθνής Ένωση τηλεπικοινωνίας στον 21ο αιώνα
Συγγραφέας:   Βασίλειος Κασάπογλου


No Cover
Το βιβλίο αναφέρεται στην Διεθνή Ενωση Τηλεπικοινωνίας, η οποία από της ίδρυσής της (1932) και, ακολούθως, μετά την μεταπολεμική ένταξή της στον αστερισμό των Ειδικευ-μένων Οργανώσεων των Ηνωμένων Εθνών (1947), υπήρξε ο πρωταγωνιστής των θεσμι-κών και νομοθετικών εξελίξεων στον τομέα της τηλεπικοινωνίας σε παγκόσμια κλίμακα.

Το βιβλίο διαιρείται σε 5 ενότητες, στις οποίες εξετάζονται, υπό το πρίσμα της διεθνούς οργάνωσης και διακυβέρνησης, τα επόμενα θέματα:

α) Οι διεθνείς θεσμοί τηλεπικοινωνίας προ της ίδρυσης της ΔΕΤ (1849-1932) (Μέρος Προ-καταρκτικό).

β) Η ίδρυση και η οργάνωση της ΔΕΤ: Γέννηση (1932), αναγέννηση (1947), εξαλλαγή (1992). Οργάνωση: συστατικά στοιχεία, σκοπός (τέλος), στόχοι, ρόλος. Σύνθεση: αυθεντι-κά μέλη (κράτη) και ψευδομέλη (μη κρατικές οντότητες (μέλη Τομέων και εταίροι) και παρατηρητές). Εξωτερικές σχέσεις. Εσωτερική διάρθρωση (δομή και οι 3 Τομείς ή mini-ΔΕΤ) (Μέρος Πρώτο).

γ) Οι λειτουργίες της ΔΕΤ (νομοθετική, εκτελεστική, οιονεί δικαιοδοτική) και τα αντίστοι-χα κατ΄ ιδίαν όργανα με τις αρμοδιότητές τους (Συνδιάσκεψη Πληρεξουσίων, Παγκόσμια Διάσκεψη Διεθνών Τηλεπικοινωνιών, Παγκόσμια Διάσκεψη Ραδιοεπικοινωνίας, Συμ-βούλιο, Γενική Γραμματεία 3 Γραφεία Τομέων, συμβουλευτικά όργανα τεχνικής υποστή-ριξης, διοικητική μέριμνα, εσωτερικοί και εξωτερικοί μηχανισμοί επίλυσης διαφορών) (Μέρος Δεύτερο)

δ) Η ΔΕΤ στον 21ο αιώνα: Διεθνής δράση και έργα: Σχεδιασμός, υπερπόντια παρουσία, αναπτυξιακή αποστολή, φιλάλληλη δράση, δημόσιες εκδηλώσεις. Και η ανάγκη ανασυ-γκρότησης: Παρούσες προκλήσεις. Πρόταση σχεδίου δομικής μεταρρύθμισης της ΔΕΤ προκειμένου να επιλυθούν τα χρόνια θεσμικά προβλήματά της. (Μέρος Τρίτο).

ε) Οροι και προϋποθέσεις ανταπόκρισης της ΔΕΤ στην ανθρώπινη και ειρηνoποιό απο-στολή της κατά τον 21ο αιώνα (Επίλογος).

Και το βιβλίο κλείνει με μίαν συνοπτική αναφορά στους μεγαλύτερους πρωτοπόρους της τηλεπικοινωνίας, του Διαστήματος και της πληροφορικής (Επίμετρο).

509 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 340.9 (Ιδιωτικό διεθνές δίκαιο)
ISBN: 978-960-15-2126-8
ISBN (10ψήφιο): 960-15-2126-7
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
60.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

57.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.