Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ευθύνη παραγωγού για ελαττωματικά προϊόντα
Συγγραφέας:   Ιωάννης Μ. Καρακώστας


No Cover
Η ευθύνη του παραγωγού για ζημίες που προξενούν ελαττωματικά προϊόντα του θεμελιώνεται είτε στις διατάξεις περί αδικοπραξιών, όπως έχουν διαπλασθεί από τη νομολογία προκειμένου να εφαρμοστούν στην συγκεκριμένη περίπτωση, είτε στο νόμο για την προστασία των καταναλωτών, ο οποίος ως προς το ειδικό κεφάλαιο που αφορά στην ευθύνη του παραγωγού και την ασφάλεια των προϊόντων έλκει την καταγωγή του από το κοινοτικό δίκαιο. Ο νόμος για την προστασία των καταναλωτών, τόσο ο προϊσχύων ν. 1961/1991 όσο και ο ν. 2251/1994, ο οποίος τροποποιήθηκε πρόσφατα από το ν. 3587/2007, εισάγει ευθύνη αντικειμενική του παραγωγού ελαττωματικού προϊόντος για την αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας και της ηθικής βλάβης που οφείλονται στο ελαττωματικό προϊόν. Μετά την τελευταία τροποποίηση του νόμου, εισάγεται το κριτήριο της προβλεπόμενης απόδοσης για τον καθορισμό της έννοιας της ελαττωματικότητας του προϊόντος, επεκτάθηκε η αποκαταστατική ευθύνη του παραγωγού και στις περιπτώσεις ηθικής βλάβης ή ψυχικής οδύνης, και προβλέπεται ρητώς το δικαίωμα αποκατάστασης περιβαλλοντικής ζημίας.

343 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-15-2020-9
ISBN (10ψήφιο): 960-15-2020-1
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
42.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

39.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καρακώστας, Ιωάννης Μ.
Ο συγγραφέας Ιωάννης Καρακώστας είναι γέννημα της Ρούμελης, με νομική και πολιτική παιδεία. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία νομικού, πολιτικού και φιλοσοφικού περιεχομένου. Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. Της "Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών". Από τις άλλες πνευματικές και συγγραφικές του δραστηριότητες τον έχει απορροφήσει ιδιαίτερα η φιλοσοφία, η ποίηση και το θέατρο. Έχει εκδόσει επτά (7) συλλογές ποιημάτων, εκ των οποίων το ποίημα του "Ο έρωτας του καλού και του αγαθού", βραβεύτηκε στο 21ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ποίησης και πεζογραφίας, έτους 2005.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.