Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η αγγλική σχολή των διεθνών σχέσεων

No Cover
Αντικείμενο της παρούσης μελέτης είναι η κοινοτική οδηγία 1999/44, ο τρόπος που εφαρμόσθηκε στο ελληνικό δίκαιο, οι καινοτομίες τις οποίες εισήγαγε, οι αλλαγές που επέφερε ο ν. 3043/2002 στον Αστικό μας Κώδικα και συγκεκριμένα στο Γενικό Ενοχικό Δίκαιο ΑΚ 332, 334 και στο Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο ΑΚ 534 επ (δίκαιο της πώλησης). Συγκεκριμένα, ήταν οι πρώτες ουσιώδεις τροποποιήσεις που έγιναν στο Ενοχικό Δίκαιο του Αστικού μας κώδικα, που είχε μείνει σχεδόν άθικτο επί 56 χρόνια.

Στη μελέτη αυτή, η συγγραφέας αναφέρεται ιδιαίτερα στη σύμβαση πώλησης, που αποτελεί τη βασική σύμβαση – πρότυπο, την καρδιά του Ενοχικού Δικαίου, στην Ιστορία του ΑΚ, στις τροποποιήσεις του ΑΚ και στον ν. 2251/1994. Επίσης προβαίνει σε μια σύντομη συγκριτική μελέτη του δικού μας δικαίου με το Γερμανικό, Αυστριακό, Γαλλικό, Αγγλικό και Ολλανδικό δίκαιο, καθώς και στον τρόπο που αντιμετώπισαν αυτές οι έννομες τάξεις το θέμα της παραπάνω οδηγίας. Ακολουθεί μια λεπτομερέστερη μνεία στις απαλλακτικές ρήτρες και τέλος τα συναφή συμπεράσματα.

167 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 341 (Διεθνές δίκαιο )
ISBN: 978-960-15-1988-3
ISBN (10ψήφιο): 960-15-1988-2
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σπύρος Μακρής είναι δρ. πολιτικών επιστημών και διεθνολόγος. Είναι επίκουρος καθηγητής πολιτικής θεωρίας στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει διδάξει ως Διαλέκτης Καθηγητής στη Ναυτική Σχολή Πολέμου. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στο Καποδιστριακό, το Πάντειο και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Την περίοδο 1998-99 υπήρξε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΥΠΕΘΑ στον Τομέα της Στρατηγικής Ανάλυσης. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης (ΕΕΠΕ) και τακτικός επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Πολιτικών Ερευνών (ΕΚΠΕ) του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Το επιστημονικό και ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε θέματα πολιτικής φιλοσοφίας και θεωρίας, στρατιωτικής κοινωνιολογίας, εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής και θεωρίας των διεθνών σχέσεων. Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.