Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δίκαιο και ιστορία. Μελέτες ιστορίας του δικαίου, Ι
Συγγραφέας:   Μαρία Σ. Γιούνη


No Cover
Την άνοιξη του 1997, η Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης είχε την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια πρώτη συνάντηση εργασίας των Ελλήνων ιστορικών του δικαίου. Ο τίτλος «Από την Επιγραφή της Γόρτυνας στον Αστικό Κώδικα» παρέπεμπε στην επέτειο των πενήντα χρόνων ισχύος του Αστικού μας Κώδικα και ταυτόχρονα έδινε ήδη το στίγμα μιας συμμετοχής ελεύθερης από τις συμβατικές, θεματολογικές και άλλες, δεσμεύσεις των «επίσημων» συνεδρίων. Η συνάντηση αυτή είχε απροσδόκητη επιτυχία. Μάλιστα, χάρη στην θερμή αποδοχή της ιδέας από την κοινότητα των ιστορικών του δικαίου και την ενθουσιώδη υποστήριξη όλων, και ιδίως της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιουλίας Βελισσαροπούλου-Καράκωστα και του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χαράλαμπου Παπαστάθη, καθιερώθηκε να διεξάγεται σε ετήσια βάση, με μόνιμη έδρα την Κομοτηνή.
Ο τόμος αυτός λοιπόν περιλαμβάνει κείμενα προερχόμενα από διαφορετικές συναντήσεις και όπως και όσοι θα ακολουθήσουν, δανείστηκε το όνομά του από τον τίτλο του βιβλίου του αείμνηστου Αναστασίου Χριστοφιλοπούλου, ενός από τους εξέχοντες Έλληνες ιστορικούς του δικαίου της προηγούμενης γενιάς. Στο τέλος του τόμου παρατίθενται τα προγράμματα των συναντήσεων που έχουν μέχρι τώρα διεξαχθεί. Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται σε όλους όσοι συμμετείχαν στις Συναντήσεις αυτές, καθώς με την εμβρίθεια των εισηγήσεων και το μεγάλο εύρος των θεματικών κατέδειξαν την ζωντάνια και την διαρκή διερώτηση της ακμάζουσας στη χώρα μας Ιστορίας του Δικαίου.

210 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 340.09 (Δίκαιο - Ιστορία)
ISBN: 978-960-15-2118-3
ISBN (10ψήφιο): 960-15-2118-6
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Μαρία Γιούνη σπούδασε Νομική και Ιστορία των Θεσμών στην Κομοτηνή, την Θεσσαλονίκη κια το Παρίσι. Ερευνητικό της πεδίο και αντικείμενο μελετών που έχει δημοσιεύσει είναι κυρίως το αρχαίο ελληνικό δίκαιο και οι θεσμοί της πόλεως, το ρωμαϊκό δίκαιο, ιδιωτικό και δημόσιο και η συνύπαρξη των δύο δικαίων στον ελλαδικό χώρο μετά την ρωμαϊκή κατάκτηση. Είναι επίκουρος καθηγήτρια της Ιστορίας του Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ. Άλλα έργα της: "Άτιμος έστω - Άτιμος Τεθνάτω, Μορφές ποινών στο Αττικό Δίκαιο", Θεσσαλονίκη 1998 "Provincia Macedonia, Θεσμοί Ιδιωτικού Δικαίου στη Μακεδονία επί Ρωμαιοκρατίας" Αθήνα-Κομοτηνή 2000.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.