Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φιλοσοφικά σταυροδρόμια
Συγγραφέας:   Θεόδωρος Γεωργίου


No Cover
Στον παρόντα τόμο ο συγγραφέας επεξεργάζεται επιστημολογικές απόψεις της κριτικής θεωρίας, η οποία, ως γνωστόν, κατανοείται ως η φιλοσοφία της εκάστοτε ιστορικο-κοινωνικής πραγματικότητας. Στον τόμο περιλαμβάνονται βιβλιοκριτικές, οι οποίες καλύπτουν όλες τις φιλοσοφικές επιστήμες (π.χ. γνωσιοθεωρία, πολιτική φιλοσοφία, αισθητική θεωρία κ.α.). Επίσης περιλαμβάνονται δοκίμια και μελέτες για όλες τις φιλοσοφικές εθνικότητες (π.χ. την αγγλοσαξωνική, την γερμανική, την γαλλική, την ελληνική κ.α.). Κοινός επιστημολογικός παρονομαστής όλων των εργασιών του τόμου είναι το θεωρητικό συμπέρασμα των φιλοσοφικών σταυροδρομίων. Αυτό σημαίνει πως μπορεί κάθε φιλοσοφική κοινότητα να επεξεργάζεται και να αναλύει τα ιδιαίτερα δικά της φιλοσοφικά προβλήματα, τελικά όμως σε θεωρητικό και επιστημολογικό επίπεδο οι φιλοσοφικές έρευνες διασταυρώνονται και η κριτική θεωρία επωμίζεται τον ρόλο να αναδείξει και να καταγράψει αυτές τις θεωρητικές διασταυρώσεις, αυτά τα φιλοσοφικά σταυροδρόμια, πράγμα που γίνεται στο βιβλίο.

180 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 340.01 (Δίκαιο - Φιλοσοφία και θεωρία )
ISBN: 978-960-15-2016-2
ISBN (10ψήφιο): 960-15-2016-3
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γεωργίου, Θεόδωρος
Ο Θεόδωρος Γεωργίου (1954) σπούδασε νομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φιλοσοφία και κοινωνικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης. Είναι μαθητής του γερμανού φιλοσόφου Jurgen Habermas, με τον οποίο βρίσκεται σε γόνιμο θεωρητικό διάλογο. Εργάσθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο για την Κοινωνική Έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης. Αναγορεύτηκε διδάκτωρ φιλοσοφίας. Δίδαξε ως ειδικός επιστήμων αισθητική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Διδάσκει ως ειδικός επιστήμων επιστημολογία των κοινωνικών επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και του Forum fur Philosophie (Bad Homburg, Γερμανία). Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια φιλοσοφίας. Οι έρευνές του έχουν ως αντικείμενο την κοινωνική, ηθική και πολιτική φιλοσοφία, την φιλοσοφία της γλώσσας, την φιλοσοφία του πολιτισμού, την αισθητική θεωρία και την επιστημολογία των κοινωνικών επιστημών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.