Επιχειρηματικές στρατηγικές και βιομηχανία των μέσων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Επιχειρηματικές στρατηγικές και βιομηχανία των μέσων

Νίκος Λέανδρος

21.30€ -26% 15.76€

(. . .) Το παρόν βιβλίο εξετάζει τις βασικές στρατηγικές επιλογές των επιχειρήσεων Μέσων και σημαντικές πλευρές της αναδιάρθρωσης που συντελείται διεθνώς. Όπως επισημαίνεται, οι στρατηγικές διαφοροποίησης δραστηριοτήτων και διεθνοποίησης καθόρισαν την αναπτυξιακή πορεία της συντριπτικής πλειοψηφίας των μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων Μέσων, αλλά και πολλών μικρότερων εταιρειών κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων δεκαετιών. Ένα «κύμα» εξαγορών και συγχωνεύσεων οδήγησε στο μετασχηματισμό πολλών εσωστρεφών και εξειδικευμένων επιχειρήσεων του παρελθόντος σε πολυεθνικούς ομίλους που περιλαμβάνουν δεκάδες ή και εκατοντάδες εταιρείες και επεκτείνουν τη δράση τους σε πολλές διαφορετικές αγορές. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Νίκος Λέανδρος

Νίκος Λέανδρος (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Λέανδρος είναι καθηγητής οικονομικών στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και Αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης στο ίδιο πανεπιστήμιο. Σπούδασε οικονομικά στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ (Salford University), όπου ανακηρύχθηκε διδάκτωρ των οικονομικών επιστημών. Δίδαξε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Salford και επί σειρά ετών εργάστηκε στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τραπέζης της Ελλάδος. Έχει επιμεληθεί σειρά εκδόσεων για τα οικονομικά του βιβλίου στην Ελλάδα και στο παρελθόν διετέλεσε επιστημονικός σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και υπεύθυνος ερευνών για την αγορά του βιβλίου και τις εκδοτικές επιχειρήσεις. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και μονογραφίες κυρίως σε θέματα που αφορούν τα οικονομικά των Μέσων, την Κοινωνία της Πληροφορίας, τη βιομηχανική αναδιάρθρωση και την κοινωνική ασφάλιση. Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Μαζικά έντυπα επικοινωνίας στην Ελλάδα: Οικονομικές και τεχνολογικές προσεγγίσεις" (Εκδόσεις Δελφίνι, 1992), "Πολιτική Οικονομία των ΜΜΕ: Η αναδιάρθρωση της βιομηχανίας των μέσων στην εποχή της πληροφορικής επανάστασης" (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2000), "Το διαδίκτυο: Ανάπτυξη και αλλαγή" (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2005), "Επιχειρηματικές στρατηγικές και βιομηχανία των μέσων" (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2008).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέλιος Παπαθανασόπουλος

Στέλιος Παπαθανασόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Στέλιος Παπαθανασόπουλος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στα ΜΜΕ στην Ελλάδα, στη Γαλλία και την Αγγλία. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου και έχει γράψει μια σειρά από βιβλία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
304
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.641 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση