Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιδέες του χώρου στον εικοστό αιώνα

Offer
Το παρόν βιβλίο επιχειρεί να διερευνήσει τους εννοιολογικούς μετασχηματισμούς της ιδέας του χώρου κατά την διάρκεια του 20ού αιώνα, μέσα από ένα διεπιστημονικό πρίσμα μελέτης.
Η διερεύνηση αυτή φανερώνει πως η κατανόηση, η ερμηνεία και η νοηματοδότηση της ιδέας του χώρου στον 20ό αιώνα από διακριτές επιστημονικές περιοχές ακολούθησε πολλαπλές πορείες, ρήξεις, συγκλίσεις και μεταμορφώσεις.
Η ανάγνωση επιλεγμένων ιδεών του χώρου στον 20ό αιώνα, όπως συγκροτήθηκαν κυρίως στα πεδία της αρχιτεκτονικής, της τέχνης, των κοινωνικών επιστημών και της φιλοσοφίας, οδηγεί σε διαπιστώσεις ως προς την εννοιολογική καταγωγή τους, η οποία καλύπτει την περίοδο από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα.
Παράλληλα με την τυπολογική σχηματοποίηση βασικών κατηγοριών, εννοιών και ιδεών του χώρου, επιχειρείται η ταυτόχρονη ανάλυση των αλληλεπιδράσεων και των συσχετισμών ανάμεσά τους, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας τους για την σύγχρονη εποχή.
Υποστηρίζεται πως η παραπάνω μελέτη μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για έναν διεπιστημονικό διάλογο ανάμεσα στην αρχιτεκτονική, την τέχνη, τις κοινωνικές επιστήμες και την φιλοσοφία, ο οποίος θα εμπλουτίσει τις εννοιολογικές παραμέτρους κατανόησης, ερμηνείας και σχεδιασμού του πραγματικού χώρου ζωής στις απαρχές του 21ου αιώνα.

21χ14 εκ., 423 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Παραδόσεις
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 720.01 (Αρχιτεκτονική - Φιλοσοφία), 720.09 (Αρχιτεκτονική - Ιστορία)
ISBN: 978-960-8392-64-9
ISBN (10ψήφιο): 960-8392-64-0
Βάρος: 0.507 κιλά
Εκδότης: Νήσος
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
18.35
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.58
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νικόλαος-Ίων Τερζόγλου είναι αρχιτέκτων, διδάσκωρ Ε.Μ.Π. και διδάσκει Θεωρία της Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών ως λέκτωρ Π.Δ. 407/80. Έχει διδάξει μαθήματα αρχιτεκτονικού χώρου και επικοινωνίας στο Ε.Μ.Π., έχει δημοσιεύσει δοκίμια σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, έχει παγματοποιήσει σχεδιαστικές έρευνες γύρω από τη δομή, τον χαρακτήρα και το νόημα του αστικού χώρου και έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια αρχιτεκτονικής και φιλοσοφίας. Η διδακτορική του διατριβή με θέμα "Εννοιολογικές δομές της αρχιτεκτονικής σκέψης: Leon Battista Alberti, Etienne-Louis Boullee, Le Corbusier", τιμήθηκε με το 2ο Βραβείο ICAR-CORA 2007 σε διεθνή διαγωνισμό για την καλύτερη διατριβή στην αρχιτεκτονική θεωρητική έρευνα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.