Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εφαρμοσμένη υδραυλική
(Ροή υπό πίεση σε κλειστούς αγωγούς)
Συγγραφέας:   Αναστάσιος Ι. Στάμου


Εφαρμοσμένη υδραυλική
Το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει τις βασικές γνώσεις του αντικειμένου της ροής υπό πίεση σε κλειστούς αγωγούς, που χρειάζεται να αποκτήσει ο σπουδαστής για να κατανοήσει στη συνέχεια των σπουδών του τα μαθήματα της κατεύθυνσης του υδραυλικού μηχανικού, αλλά και να αποκτήσει τις βάσεις για να επιλύει ως μηχανικός πρακτικά προβλήματα υδραυλικών έργων.

Το βιβλίο αποτελείται από 5 κεφάλαια. Το εισαγωγικό 1ο κεφάλαιο αποτελεί ουσιαστικά μια επανάληψη - σύνοψη του μαθήματος της Μηχανικής Ρευστών. Στο 2ο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι κατανομές των τάσεων και των ταχυτήτων ροής κοντά σε στερεό όριο. Στο 3ο κεφάλαιο πραγματοποιείται η θεωρητική ανάλυση της ροής σε σωλήνες υπό πίεση. Στο 4ο κεφάλαιο επιλύονται πρακτικά προβλήματα ροής σε σωλήνες. Στο 5ο κεφάλαιο πραγματοποιείται η ανάλυση της ροής υπό πίεση σε αγωγούς μη - κυκλικής διατομής.

24χ17 εκ., 164 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Μηχανική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 627 (Υδραυλική)
ISBN: 978-960-7182-45-6
ISBN (10ψήφιο): 960-7182-45-6
Βάρος: 0.323 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
20.39
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Στάμου, Αναστάσιος Ι.
Ο Αναστάσιος Ι. Στάμου είναι καθηγητής ΕΜΠ στο γνωστικό αντικείμενο "υπολογιστικές μέθοδοι στην περιβαλλοντική ρευστομηχανική και στο σχεδιασμό συναφών υδραυλικών έργων" του Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Διδάκτωρ πολιτικός μηχανικός με σπουδές στο ΕΜΠ (διπλ. Αγρ. Τοπ. Μηχ. και δρ. Πολ. Μηχ.) στο Imperial College of Science and Technology του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (MSc, DIC) και στο Πανεπιστήμιο Karlsruhe. Ειδικός επιστήμονας και τεχνικός σύμβουλος σε δημόσιους - δημοτικούς φορείς και γραφεία μελετών με συμμετοχή σε περίπου 110 μελέτες έργων περιβαλλοντικής υδραυλικής και υδραυλικών έργων. Έχει συμμετάσχει σε 43 ερευνητικά έργα και έχει συγγράψει περί τις 320 δημοσιεύσεις. Έχει διδάξει επί 25ετία στο ΕΜΠ και σε σημαντικό αριθμό μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του ΤΕΕ, μέλος επιστημονικών διεθνών οργανώσεων και κριτής επιστημονικών περιοδικών και συνεδρίων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.