Κυκλοφοριακή τεχνική
zoom in
25.36€ -15% 21.56€

Το βιβλίο παρουσιάζει τις γενικές έννοιες και τη βασική θεωρία της κυκλοφοριακής τεχνικής, καθώς και ορισμένες χαρακτηριστικές εφαρμογές, σύμφωνα με την ελληνική και διεθνή εμπειρία.

Στα 8 κεφάλαια του βιβλίου και με τη βοήθεια 89 σχημάτων και 186 πινάκων, εξετάζονται:
- Πρόλογος και κεφάλαιο 1. Ο ορισμός και η χρησιμότητα της κυκλοφοριακής τεχνικής και τα περιεχόμενα του βιβλίου σε συσχέτιση με την ευρύτερη σειρά των συγγραμμάτων, με αντικείμενο το σχεδιασμό των μεταφορών και της κυκλοφοριακής τεχνικής, τα οποία έχουν εκδοθεί από μια ομάδα καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
- Κεφάλαιο 2. Τα μεγέθη της κυκλοφοριακής ροής και οι χρονικές διακυμάνσεις τους.
- Κεφάλαιο 3. Οι σχέσεις που συνδέουν τα μεγέθη της κυκλοφοριακής ροής και τα βασικά πρότυπα που τις εκφράζουν.
- Κεφάλαιο 4. Οι βασικές έννοιες και σχέσεις της θεωρίας των ουρών σε κατάσταση ισορροπίας και σε ασταθείς συνθήκες.
- Κεφάλαιο 5. Οι βασικές έννοιες της κυκλοφοριακής ικανότητας και της στάθμης εξυπηρέτησης και οι παράγοντες που τις επηρεάζουν.
- Κεφάλαιο 6. Ο υπολογισμός της κυκλοφοριακής ικανότητας και της στάθμης εξυπηρέτησης για τις αστικές οδούς, τους μη σηματοδοτούμενους κόμβους και τους κυκλικούς κόμβους, τις υπεραστικές οδούς 2 λωρίδων κυκλοφορίας, τις υπεραστικές και προαστιακές οδούς 4 ή περισσότερων λωρίδων κυκλοφορίας, τα βασικά τμήματα ελεύθερων λεωφόρων και τέλος, τις περιοχές πλέξης και τις ράμπες εισόδου - εξόδου σε ελεύθερες λεωφόρους.
- Κεφάλαιο 7. Οι σηματοδοτούμενοι κόμβοι, όπου καλύπτονται οι προϋποθέσεις σηματοδότησης, οι βασικές έννοιες και οι διαδικασίες υπολογισμών για μεμονωμένους κόμβους, συντονισμένες αρτηρίες και δίκτυα οδών.
- Κεφάλαιο 8. Οι μετρήσεις και έρευνες κυκλοφοριακής τεχνικής που είναι απαραίτητες για την εκπόνηση διάφορων μελετών.

Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για προπτυχιακή, μεταπτυχιακή ή συνεχιζόμενη εκπαίδευση, όσο και για το σχεδιασμό, μελέτη, κατασκευή, διαχείριση και λειτουργία οδικών δικτύων και, γενικότερα, εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών. Επιπλέον ο αναγνώστης κατευθύνεται να χρησιμοποιήσει τις 90 σχετικές εργασίες που αναφέρονται στο τέλος κεφαλαίου για λεπτομερέστερη ανάλυση των θεμάτων που καλύπτονται στο βιβλίο.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Μ. Φραντζεσκάκης

Ιωάννης Μ. Φραντζεσκάκης (Συγγραφέας)

Ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ. Πολ. Μηχανικός του ΕΜΠ 1953 και Συγκοινωνιολόγος του Bureau of Highway Traffic, Πανεπιστήμιου Yale 1964. Αριστούχος διδάκτωρ του ΑΠΘ 1971. Πρόεδρος του Τμήματος Πολ. Μηχανικών του ΕΜΠ (1991-93) και Διευθυντής του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιών Υποδομής (1990-1991, 93-94, 95-97). Ασχολείται πάνω από 40 χρόνια με το σχεδιασμό και τις μελέτες μεταφορών και κυκλοφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως στέλεχος, εταίρος ή σύμβουλος διεθνών μελετητικών εταιριών. Συγγραφέας 5 βιβλίων κυκλοφοριακής τεχνικής και ενός μεγάλου αριθμού άρθρων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και παρουσιάσεων σε συνέδρια. Τα τελευταία 16 έτη, ως στέλεχος της Denco, είναι σύμβουλος του ΥΠΕΧΩΔΕ σε θέματα στάθμευσης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαγδαληνή Χ. Πιτσιάβα - Λατινοπούλου

Μαγδαληνή Χ. Πιτσιάβα - Λατινοπούλου (Συγγραφέας)

Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, ΑΠΘ (1973), DIC και M.Sc in Transportation, Imperial College University of London (1977), Διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, ΑΠΘ (1984). Διευθύντρια του Τομέα Συγκοινωνιών και Οργάνωσης (1996-98). Διευθύντρια του Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Τεχνικής στον τομέα Μεταφορών, Συγκοινωνιακής Υποδομής, Διαχείρισης Έργων και Ανάπτυξης του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών το ΑΠΘ. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και επιστημονικών συναντήσεων. Είναι επιστημονικώς υπεύθυνη και κύρια ερευνήτρια σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων σε θέματα Κυκλοφοριακής Τεχνικής και Διαχείρισης της Κυκλοφορίας. Ασχολείται πάνω από 20 χρόνια ως σύμβουλος-μελετητής, με μελέτες μεταφορών και κυκλοφορίας. Συμμετέχει ως εξειδικευμένος επιστήμονας σε διάφορες επιτροπές για τις μεταφορές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Κ. Γκόλιας

Ιωάννης Κ. Γκόλιας (Συγγραφέας)

O Ιωάννns Κ. Γκόλιαs, καθηγητήs στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακήs Υποδομήs του τμήματος Πολ. Μηχανικών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Πολ. μηχανικόs Ε.Μ.Π. 1977, M.Sc και D.I.C. in Transport, Imperial College London 1978, Ph.D Πανεπιστήμιο του Λονδίνου 1981. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες μελέτες μεταφορών και κυκλοφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιστημονικόs υπεύθυνοs σε μεγάλο αριθμό χρηματοδοτούμενων και μη ερευνών της Ελλάδαs και της Ευρωπαϊκήs Επιτροπής με έμφαση στην Κυκλοφοριακή Τεχνική και στην Οδική Ασφάλεια. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικό και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε πολυάριθμά συνέδρια. Διετέλεσε Γενικόs Γραμματέαs Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, πρόεδροs του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Μεταφορών. Κριτήs σε ελληνικό και διεθνή επιστημονικά περιοδικά στον τομέα της Συγκοινωνιακήs Υποδομήs. Συμμετέχει είτε ωs εθνικόs εκπρόσωποs είτε ωs εξειδικευμένοs επιστήμοναs σε διάφορες επιτροπές για τις μεταφορές της Ευρωπαϊκήs Επιτροπής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
322
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.588 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση