Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συστήματα αεροδρομίων
(Μελέτη, σχεδιασμός, διαχείριση)
Συγγραφείς:   Amedeo Odoni, Richard De Neufville,


Συστήματα αεροδρομίων
Οι συγγραφείς του βιβλίου, καθηγητές Richard de Neufville και Amadeo Odoni αξιοποιούν την τεράστια εκπαιδευτική και συμβουλευτική εμπειρία τους για να περιγράψουν με μοναδικό τρόπο τα πολύπλοκα συστήματα των αεροδρομίων, να αναπτύξουν βιώσιμες λύσεις και να τις εξηγήσουν με εύληπτο τρόπο σε αναγνώστες με διαφορετικό επαγγελματικό υπόβαθρο.

Ο συναρπαστικός τρόπος γραφής του βιβλίου και οι πολύτιμες γνώσεις που προσφέρει, το καθιστούν σημαντικό εργαλείο για τις εξελίξεις των αερομεταφορών στον 21ο αιώνα. Το περιεχόμενο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που εκτείνεται από τις θεμελιώδεις αρχές των μεταφορικών συστημάτων ως το λεπτομερή σχεδιασμό των αεροδρομίων. Ανεξαρτήτως των ενδιαφερόντων (μελέτη, σχεδιασμός, πολιτική ή διαχείριση) το βιβλίο συνιστά ένα πλήρως ενημερωμένο και ουσιαστικό σημείο αναφοράς.

Θα αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα για τους φοιτητές τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής, Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων αλλά και για όσους/όσες ενδιαφέρονται για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την οργάνωση, τη διαχείριση και τη λειτουργία των σύγχρονων αεροδρομίων.

Το βιβλίο συνδυάζει με εξαιρετικά περιεκτικό τρόπο την παρουσίαση των εννοιών με παραδείγματα από τον πραγματικό κόσμο. Αντλεί και εφαρμόζει γνώσεις και μεθόδους από τη θεωρία αποφάσεων, την επιχειρησιακή έρευνα και τη χρηματοπιστωτική λειτουργία χωρίς να απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις από τους αναγνώστες. Εξετάζει όλα τα ζητήματα που αφορούν τα αεροδρόμια και μυεί τον αναγνώστη σε ένα ευρύ φάσμα εμπορικών θεμάτων και πολιτικών που απασχολούν τους διαχειριστές των αεροδρομίων, τις αεροπορικές εταιρείες, τους λοιπούς χρήστες αλλά και τους πολίτες.

24χ17 εκ., 842 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Μηχανικών
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 629.04 (Μεταφορές - Μηχανική), 387.736 (Αερολιμένες)
Άλλα πρόσωπα: Βούλα Ψαράκη - Καλουπτσίδη (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-7182-12-8
ISBN (10ψήφιο): 960-7182-12-Χ
Βάρος: 1.446 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
100.89
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

90.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Dr. Richard de Neufville είναι καθηγητής Συστημάτων Μηχανικού (Engineering Systems) και Πολιτικών και Περιβαλλοντικών Μηχανικών (Civil and Environmental Engineering) και ιδρυτής και πρόεδρος του Technology and Policy Program στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ. Έχει εργαστεί για τα αεροδρόμια Boston, Dallas/Fort Worth, London, Mexico City, Miami, Paris, Sydney, Kuala Lumpur, Bangkok και για πολλά άλλα αεροδρόμια και Υπηρεσίες Πολιτικών Αεροποριών στον κόσμο. Η εξειδίκευσή του καλύπτει προβλέψεις, διαχείριση κινδύνου, ανταγωνισμό μεταξύ αεροδρομίων και διατάξεις και σχεδιασμό κτιρίων επιβατών. Έχει λάβει το βραβείο αριστείας της FM στην εκπαίδευση αεροπορικών θεμάτων (μαζί με τον καθηγητή Odoni), το βραβείο για την πιο σημαντική συμβολή στην εκπαίδευση του ΜΙΤ, το French Chevalier des Palmes Academiques καιτον τίτλο επίτιμου διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο του Delft. Επίσης έχει διακρίσεις από το Λευκό Οίκο, το Guggenheim και US-Japan Leadership Fellowships.

Ο Dr. Amedeo Odoni είναι T.Wilson Professor of Aeronautics and Astronautics και του Civil and Environmental Engineering και συνδιευθυντής του κέντρου Global Airline Industry Center στο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ. Η εξειδίκευσή του περιλαμβάνει τη χρήση της επιχειρησιακής έρευνας και άλλων ποσοτικών μεθόδων στη μελέτη, το σχεδιασμό, τη λειτουργία και την αξιολόγηση αεροδρομίων και συστημάτων διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας. Έχει διατελέσει τεχνικός σύμβουλος στα αεροδρόμια Amsterdam, Athens, Boston, Milan, Munich, New York, Sydney, Stockholm και σε πολλά άλλα αεροδρόμια και Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας. ΄Fχει λάβει το Robert Herman Lifetime Achievement Award του INFORMS για τη σημαντική του συμβολή στην επιστήμη των μεταφορών και αρκετά βραβεία για την εκπαίδευση στο ΜΙΤ. Έχει διατελέσει συνδιευθυντής στο Κέντρο Επιχειρησιακής Έρευνας στο ΜΙΤ, Editor-in-Chief του Transportation Science και συνδιευθυντής στο National Center of Excellence in Operation Research που καθιέρωσε η FAA το 1996.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.