Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Bancassurance
(Θεωρητική προσέγγιση· Μοντέλα εφαρμογής· Η ελληνική αγορά (ασφαλιστική, τραπεζική και τραπεζοασφαλιστική))
Συγγραφέας:   Νικόλαος Α. Κλήμης


Bancassurance
Ο θεσμός του bancassurance είναι μια πραγματικότητα για την ελληνική αγορά του 2009. Η συμμετοχή του στην ανάπτυξη ασφαλιστικών εργασιών, όχι μόνον δεν αμφισβητείται πλέον, αλλά σε ορισμένους τομείς είναι βέβαιη η επικράτησή του, ως κυρίαρχης πηγής νέων εργασιών στο μέλλον. Τα τελευταία χρόνια, εφαρμόστηκαν από συγκεκριμένους τραπεζοασφαλιστικούς ομίλους μοντέλα, που δημιούργησαν εντυπωσιακά αποτελέσματα και σε κάποιες περιπτώσεις, αποτέλεσαν τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης των εργασιών όλης της αγοράς.

Προβληματισμός δε αναπτύσσεται πλέον ως προς τις προοπτικές, αλλά ως προς τα προσφορότερα εναλλακτικά μοντέλα εφαρμογής. Ο θεσμός του bancassurance, ως ειδική αγορά, αλλά και ως απλό δίκτυο προσέλκυσης εργασιών, θα συνυπάρξει με τις υπόλοιπες επιμέρους αγορές και τα υπόλοιπα δίκτυα διαμεσολάβησης και θα συμπορευθεί μαζί τους στην, ούτως ή άλλως, συνεχώς μεταβαλλόμενη ασφαλιστική και ευρύτερη τραπεζοασφαλιστική αγορά.

Η δόμηση και η πληρότητα ενός Μοντέλου Bancassurance αποτελούν μια σχεδιαστική πρόκληση, με οριοθετημένα, πιθανώς, τα εξωτερικά πλαίσια, αλλά με πολλαπλές εσωτερικές συνδυαστικές λύσεις και διαδρομές, που εξαρτώνται, από πληθώρα ενδογενών ή εξωγενών παραγόντων και προϋποθέσεων και από τον βαθμό σαφήνειας του επιδιωκόμενου στόχου. Η γνώμη των χαρακτηριστικών και των ιδιαιτεροτήτων του bancassurance, των εναλλακτικών σχημάτων, με τα οποία εφαρμόζεται και των εν δυνάμει αλληλοεπιδράσεων, οι οποίες δημιουργούνται, αποτελεί αναγκαιότητα για την ίδια την αγορά.


Σημείωση: Συνεργασία: Μαρία Βασ. Παπασημάκη.

24χ17 εκ., 353 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 332.1 (Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες ), 368 (Ασφάλιση)
ISBN: 978-960-86396-1-4
ISBN (10ψήφιο): 960-86396-1-1
Βάρος: 0.692 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
35.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

32.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.