Η ουράνια εντολή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η ουράνια εντολή

Ηγέτες που άλλαξαν την ιστορία: Σαργκόν, Ραμσής Β΄, Κύρος, Αλέξανδρος ο Μέγας, Ιούλιος Καίσαρ, Τζένγκις Χαν, Καρλομάγνος, Ναπολέων

Συλλογικό έργο

Πέτρος Παπαδημητρίου

Φρίντα Θεοδωρίδου

13.00€ -10% 11.70€

«. . . Οι αρχηγοί που θα κυβερνούν όλη τη Γη, θα είναι βίαιοι και θα στερούν τα αγαθά από τους υπηκόους τους. Όσοι θα βρίσκονται σε υψηλές θέσεις θα εγκαταλείψουν τη γεωργία και το εμπόριο και θα ζουν σαν υπηρέτες των διαφόρων αποκτημάτων τους. Οι αρχηγοί, με τη δικαιολογία της οικονομικής ανάγκης, θα ληστεύουν και θα απογυμνώνουν τους υπηκόους τους από τα υπάρχοντά τους και θα αποκομίζουν από αυτούς την προσωπική τους περιουσία. Οι ηθικές αξίες και το γράμμα του Νόμου θα υποβιβάζονται μέρα με την ημέρα, μέχρι που ο κόσμος θα διαφθαρεί τελείως και η άγνοια θα κερδίζει ανάμεσα στους ανθρώπους (. . .)». (ΒΙΣΝΟΥ ΠΟΥΡΑΝΑ)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πέτρος Παπαδημητρίου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Φρίντα Θεοδωρίδου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χάρης Κληματσίδας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παύλος Μυστακίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βαγγέλης Πλουμιστός (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Σαρλάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Βούλγαρης

Γιάννης Βούλγαρης (Επιμέλεια)

Ο Γιάννης Βούλγαρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Είναι ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών, ερευνητής στο Ινστιτούτο Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, έχει δημοσιεύσει μεταξύ άλλων: "Ο δύσκολος εκσυγχρονισμός: πολιτικές στρατηγικές και κοινωνικό κράτος στη σύγχρονη Ιταλία", Εξάντας (1990)· "Η επόμενη ημέρα: μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού" (επιμ.), Παρατηρητής (1992)· "Φιλελευθερισμός, συντηρητισμός, κοινωνικό κράτος 1973-1990", Θεμέλιο (1994)· "Καπιταλισμός και δημοκρατία: η επάνοδος του παλαιού προβλήματος", Ελληνική Επιθεώρηση Πολιτικής Επιστήμης (1997)· "L΄ Italia del Centro-sinistra", εκδόσεις Carocci (1998)· "Η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης 1974-1990: σταθερή δημοκρατία σημαδεμένη από τη μεταπολεμική ιστορία", Θεμέλιο (2001)· "Η πρόκληση της ηγεμονίας", Πόλις (2003)· "Η Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση στην παγκοσμιοποίηση", Πόλις (2008)· "Στα μονοπάτια του Αντόνιο Γκράμσι: Πολιτική και πολιτισμός από το έθνος-κράτος στην παγκοσμιοποίηση" (επιμ.), Θεμέλιο (2010)· "Η μοιραία πενταετία: Η πολιτική της αδράνειας 2004-2009", Πόλις, 2011. Επίσης έχει δημοσιεύσει δοκίμια και άρθρα που επικεντρώνονται στα ζητήματα της δημοκρατίας και του καπιταλισμού, του κράτους και της κοινωνίας πολιτών, της παγκοσμιοποίησης και της σύγχρονης πολιτικής ανάλυσης. Επίσης, έχει δημοσιεύσει δοκίμια και άρθρα που επικεντρώνονται στα ζητήματα της δημοκρατίας και του καπιταλισμού, του κράτους και της κοινωνίας πολιτών, της παγκοσμιοποίησης και της σύγχρονης πολιτικής ανάλυσης. Έχει διευθύνει τα "Ενθέματα" της "Κυριακάτικης Αυγής" και έχει συνεργαστεί με την "Καθημερινή".

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
232
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.326 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση