Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εργαστηριακές ασκήσεις χημικής τεχνολογίας

Εργαστηριακές ασκήσεις χημικής τεχνολογίας
Στην καθημερινή μας ζωή, χρησιμοποιούμε: καφέ, ζάχαρη, γάλα, πετρέλαιο, χαρτί, τσιμέντο, διάφορα "πλαστικά", σαπούνι, απορρυπαντικά, γυαλί, υφάσματα, χρωστικές, θειικό ξυ, αλκάλια, λιπάσματα, και πολλά άλλα υλικά και ουσίες, είτε ως πρώτες ύλες είτε ως έτοιμα, τελικά προϊόντα. Η μετατροπή των πρώτη υλών αλλά και των ενδιάμεσων υλικών που καταλήγει σε μεταβολή της μορφής ή/και σύστασής τους, αποτελεί αντικείμενο της χημικής τεχνολογίας.

Στο παρόν βιβλίό παρουσιάζεται μια επιλογή από εργαστηριακές ασκήσεις που έχουν ως σκοπό να εξοικειώσουν τον φοιτητή με το ευρύτατο αντικείμενο της χημικής τεχνολογίας.

Οι συγγραφείς των ασκήσεων, που περιλαμβάνονται στο παρόν βιβλίο, διδάσκουν και διεξάγουν και επιστημονική έρευνα σε διάφορα θέματα χημικής τεχνολογίας στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

25χ18 εκ., 428 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 660 (Χημική τεχνολογία)
ISBN: 978-960-418-194-0
ISBN (10ψήφιο): 960-418-194-7
Βάρος: 0.951 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
42.80
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

38.52
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτρης Ζαμπούλης σπούδασε στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Χημείας του University of Manchester Institute of Science & Technology, στο Manchester της Αγγλίας. Από το 1984 διδάσκει στον τομέα χημικής τεχνολογίας και βιομηχανικής χημείας θέματα χημικής τεχνολογίας με έμφαση στις ανόργανες χημικές βιομηχανίες.

Ο Αναστάσιος Ζουμπούλης σπούδασε στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και παρουσίασε τη διδακτορική του διατριβή το 1986. Από το 1981 διδάσκει (και κάνει έρευνα) στο εργαστήριο γενικής και ανόργανης χημικής τεχνολογίας του Τμήματος Χημείας ΑΠΘ σε θέματα σχετικά με τη Χημική και (κυρίως) την Περιβαλλοντική Τεχνολογία (κατεργασίες - καθαρισμός νερού, υγρών αποβλήτων και έλεγχος - σταθεροποίηση στερεών τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων).

Ο Κώστας Μάτης σπούδασε στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Newcastle upon Tyne, στην Αγγλία. Από το 1980 διδάσκει στον τομέα χημικής τεχνολογίας & βιομηχανικής χημείας.

Ο Παύλος Μαύρος σπούδασε στην (τότε Ανωτάτη) Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του University of Manchester Institute of Science & Technology, στο Manchester της Αγγλίας. Από το 1984 διδάσκει στον τομέα χημικής τεχνολογίας και βιομηχανικής χημείας θέματα χημικής τεχνολογίας, ρευστοδυναμικής χημικών αντιδραστήρων και εξοικονόμησης ενέργειας.

Ο Κώστας Τριανταφυλλίδης σπούδασε στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Χημείας του Michigan State University, USA. Από το 2005 διδάσκει στον τομέα χημικής τεχνολογίας και βιομηχανικής χημείας θέματα χημικής τεχνολογίας, επιστήμης και τεχνολογίας υλικών, κατάλυσης, ενέργειας και καυσίμων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.