Εκπαιδευτική διοίκηση και οργανωσιακή συμπεριφορά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εκπαιδευτική διοίκηση και οργανωσιακή συμπεριφορά

Η παιδαγωγική της διοίκησης της εκπαίδευσης

Αναστασία Αθανασούλα - Ρέππα

Το βιβλίο αυτό καλύπτει τις βασικές ανάγκες του αντικειμένου "Εκπαιδευτική διοίκηση και πολιτική". Για το λόγο αυτό όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, πολλά σημεία του είναι περιγραφικά τεχνοκρατικά (π.χ. περιγραφή εκπαιδευτικού συστήματος) και άλλα περισσότερο αναλυτικά και επιστημονικά, προσπαθώντας να τονίσουμε το γεγονός ότι στην άσκηση της εκπαιδευτικής διοίκησης δεν είναι μόνο να γνωρίζει κανείς το περιεχόμενο, το γράμμα και το πνεύμα του νόμου, αλλά, πρωτίστως να κατέχει και αναπτύσσει δεξιότητες που να διευκολύνουν τη διαχείριση των ανθρωπίνων σχέσεων.

Ο υπότιτλος του βιβλίου άλλωστε είναι εξαιρετικά δηλωτικός ότι μέσα σε έναν εκπαιδευτικό οργανισμό δεν είναι μόνο η διδακτική πράξη που υλοποιεί αρχές και στόχους της παιδαγωγικής, αλλά και ολόκληρη η σχολική ζωή. Κυρίως δε η διοίκηση φέρνει εξαιρετικό φορτίο δημιουργίας παιδαγωγικού - επικοινωνιακού κλίματος και εκπαιδεύουσας ατμόσφαιρας σε κάθε οργανισμό. Αυτές τις πτυχές της παιδαγωγικής προσπαθούμε να τονίσουμε κατά την άσκηση της εκπαιδευτικής διοίκησης και ευελπιστούμε ότι αυτό θα δώσει ερείσματα για αλλαγή στάσης, τόσο απέναντι στη διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου της εκπαιδευτικής διοίκησης και πολιτικής, όσο και στη συμπεριφορά των ενασχολούμενων στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Αναστασία Αθανασούλα - Ρέππα

Αναστασία Αθανασούλα - Ρέππα (Συγγραφέας)

Η Αναστασία Αθανασούλα Ρέππα είναι καθηγήτρια στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), στην οποία διετέλεσε και μέλος της διοικούσας επιτροπής (2002-2004) και καθηγήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "MA in Education" που διεξάγεται σε συνεργασία της ΑΠΑΙΤΕ με το Roehampton University (U.K.). Σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου και υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ. και από το ίδιο πανεπιστήμιο απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο. Δίδαξε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, στο Πανεπιστήμιο του Δούναβη στην Αυστρία, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ως επισκέπτρια καθηγήτρια, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, καθώς και σε πολλά προγράμματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών ενηλίκων. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από θέματα εκπαιδευτικής διοίκησης και πολιτικής, οργανωσιακής συμπεριφοράς, εκπαίδευσης ενηλίκων, εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης. Στο δημοσιευμένο έργο της έχουν γίνει πολλές αναφορές. Υπήρξε εκπαιδεύτρια στην "Αθήνα 2004", εμπειρογνώμων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (CEDEFOR) και συνεργάστηκε με φορείς του εσωτερικού και εξωτερικού σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών του ΕΚΕΠΙΣ και μέλος πολλών επιστημονικών και κοινωνικών οργανώσεων, καθώς και ομάδων εργασίας του Υ.Π.Ε.Π.Θ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Βάρος:
0.668 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση