Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ακολουθίες Μεγάλης Εβδομάδος
(Με ερμηνεία)

Ακολουθίες Μεγάλης Εβδομάδος
Εγκόλπια με τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας κυκλοφορούν πολλά και χρησιμοποιούνται απ΄ τους Χριστιανούς.

Σ΄ αυτό το εγκόλπιο περιέχονται μόνο οι απογευματινές ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας [Ακολουθίες τον Όρθρου] και μόνο η πρωινή ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής [Ώρες και Εσπερινός].

Η Λειτουργία του Ιωάννου του Χρυσοστόμου δεν περιέχεται γιατί είναι σχεδόν γνωστή και απλή στην γλώσσα.

Τα σταθερά μέρη που επαναλαμβάνονται καθημερινά στους Όρθρους βρίσκονται σε ειδικό παράρτημα στο τέλος τον εγκολπίου και είναι συμφωνάμε την τυπική διάταξη του όρθρου. Γίνεται πάντα παραπομπή στην σελίδα που βρίσκονται οι Ψαλμοί ή οι στίχοι ή η έναρξη ή η απόλυση της ακολουθίας.

Μερικά αναγνώσματα ή ύμνοι που επαναλαμβάνονται στις ακολουθίες για δεύτερη φορά γίνεται παραπομπή στην σελίδα που πρώτη φορά διαβάζονται ή ψάλονται (Προφητείες, Ευαγγέλια, Ύμνοι).

Τα εγκώμια της μεγάλης Παρασκευής, επειδή σε κάθε τόπο ψέλνονται διαφορετικά αποσπάσματα, επιλέχτηκε απ΄ τον εκδότη να υπάρχουν στο τέλος σε παράρτημα και χωρίς μετάφραση.

Οι ύμνοι και τα αναγνώσματα των ακολουθιών είναι γεμάτα από ιστορικά φιλολογικά και θεολογικά νοήματα και καλό είναι όσοι ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν σ΄ αυτά να καταφεύγουν σε κατάλληλα εκκλησιαστικά ερμηνεύτηκα και Πατερικά βοηθήματα.

Ελπίζουμε ο φιλακόλουθος αναγνώστης να βρει βοήθεια με την χρήση του εγκολπίου και να παρακολουθήσει τα νοήματα των ακολουθιών και να γευθεί ευφροσύνη και αναψυχή με το πέρας της Μεγάλης Εβδομάδας. [...]

(από το σημείωμα του εκδότη)


Σημείωση: Μετάφραση ύμνων: Ελένη Βασιλάκη. Μετάφραση βιβλικών κειμένων: Δημήτριος Παπαδόπουλος.

15χ11 εκ., 668 σελίδες
Δέσιμο: Δερματόδετο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 264 (Ακολουθίες)
Άλλα πρόσωπα: Δημήτρης Παπαδόπουλος (Επιμελητής) , Νεκτάριος Σταματέλος (Εικονογράφος) , Δημήτριος Α. Παπαδόπουλος (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-88877-5-6
ISBN (10ψήφιο): 960-88877-5-5
Βάρος: 0.385 κιλά
Εκδότης: Νέστωρ Δ.Π.
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
13.24
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.78
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.