Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εγκυκλοπαίδεια εσωτερισμού και αποκρύφου γνώσεως
Συγγραφέας:   Πέτρος Γράβιγγερ


Εγκυκλοπαίδεια εσωτερισμού και αποκρύφου γνώσεως
Αγγελολογία, Αθανασία, Ανθρωπογνωσία, Ανατολικαί θρησκείαι, Αποκρυφισμός, Απολύτρωσις, Αστρολογία, Βουδδισμός, Γιόγκα, Γνώσις, Θεοσοφία, Καββάλα, Κοσμολογία, Μεταφυσική, Μυθολογία, Μυητικά Τάγματα, Μυστηριοσοφία, Παραψυχολογία, Πνευματισμός, Πρακτική μύησις, Ροδοσταυρισμός, Συγκριτική θρησκειολογία, Συμβολισμός, Ταοϊσμός, Υπνωτισμός κ.ά.

Το ανά χείρας "Εγκυκλοπαιδικόν Λεξικόν του Εσωτερισμού" αναφέρεται εις τας ιδέας, την λογοτροπίαν και τας μεθόδους αι οποίαι εχρησιμοποιήθησαν από εκλεκτούς κύκλους πνευματικών ανθρώπων, τόσον εν τη Δύσει, όσον και εις την Ανατολήν, από αμνημονεύτων χρόνων μέχρι σήμερον, οι οποίοι συνεκεντρώθησαν εις ομάδας ερεύνης και πειραματισμού προς κατάκτησιν της Σοφίας και ανεύρεσιν της πρωταρχικής Αληθείας.

Προσεπαθήσαμεν κατά το μέτρον του δυνατού να αποφύγωμεν το θαυμάσιον και το εκπληκτικόν, το υπερφυσικόv και το "μαγικόν" διά να παραμείνωμεν επί των θεμάτων ανωτέρας διανοήσεως και ενοράσεως τα οποία προέθεντο αι μυστηριακαί αύται ομάδες.

Το παρόν Λεξικόν προτίθεται:
- Να αποκαλύψη εις τον αμύητον την ύπαρξιν, την πληθώραν και την συνεχή διαδοχήν των ανθρωπίνων ομάδων αι οποίαι εβασίσθησαν επί της εσωτερικής σκέψεως και των μυητικών μεθόδων.
- Να διανοίξη εις τον "μυήσιμον" οδούς προσπελάσεως.
- Να κομίση στοιχεία χρήσιμα διά την εδραίωσιν μιας κοινωνιολογίας και μίας ψυχολογίας της μυήσεως. Εις μίαν εποχήν μεγάλων τεχνικών προόδων, όπου η ψυχή και περισσότερον το πνεύμα λειτουργούν ανεπαισθήτως και φαίνονται υπνώτοντα, μία εσωτερική αναζήτησις είναι εκ των ων ουκ άνευ και δύναται να συντελέση εις την υπερσκέλισιν των μειονεκτημάτων του νεωτέρου υλικού πολιτισμού υπό του οποίου μαστίζεται η σημερινή ανθρωπότης.

528 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Πειραιάς
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 133 (Αποκρυφισμός)
ISBN: 978-960-7925-24-4
ISBN (10ψήφιο): 960-7925-24-6
Βάρος: 0.55 κιλά
Εκδότης: Διμελή
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
63.19
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

56.24
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.