Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γη: Εικόνες της Ελλάδας
Συγγραφέας:   William Martin Leake


Γη: Εικόνες της Ελλάδας
Η ελληνική γη οργανώνεται με βάση τη διάταξη των μεγάλων ορεινών όγκων της χώρας σε παράλληλες οροσειρές οι οποίες τη διατρέχουν από άκρη σε άκρη σχηματίζοντας ένα τόξο με εννέα ζώνες και τέσσερις υποζώνες. Ανάμεσα σ΄ αυτές τις εξάρσεις ανοίγονται λεκάνες, λεκανοπέδια και πεδιάδες όπου ρέουν μικρά και μεγάλα ποτάμια, και σχηματίζονται λίμνες, λιμνοθάλασσες και βάλτοι. Αυτές οι έντονες πτυχώσεις με τα ενδιάμεσα κενά κατακερματίζουν τη γη σε αυτόνομες γεωγραφικές ενότητες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, οι οποίες εκτείνονται από τις μεγαλοπρεπείς χιονισμένες κορυφογραμμές ως τις ειρηνικές κοιλάδες με την πλούσια βλάστηση.

Πρόθεση αυτού του λευκώματος, πλαισιωμένου με κείμενα του William M. Leake του 1835, είναι να προσφέρει προσεκτικά επιλεγμένες εικόνες που να τεκμηριώνουν και να αναδεικνύουν την αφάνταστη ποικιλία των μορφών της ελληνικής γης και φύσης στις διαφορετικές εποχές του έτους.

Δημήτρης Φιλιππίδης


Σημείωση: Προλογικό σημείωμα: Δημήτρης Φιλιππίδης. Copyright φωτογραφιών Δημήτρη Χαρισιάδη: Φωτογραφικό Αρχείο Μουσείου Μπενάκη· ζωγραφικών έργων: Εθνική Πινακοθήκη.

33χ30 εκ., 190 σελίδες
Δέσιμο: Πανόδετο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 779.495 (Ελλάς - Φωτογραφικά λευκώματα)
Άλλα πρόσωπα: Άννα Παπασταύρου (Μεταφραστής) , Βελισσάριος Βουτσάς (Φωτογράφος) , Κώστας Κοντός (Φωτογράφος) , Νίκος Δανιηλίδης (Φωτογράφος) , Δημήτρης Α. Χαρισιάδης (Φωτογράφος) , Βικέντιος, 1856-1932 Μποκατσιάμπης (Ζωγράφος) , Γεώργιος, 1859-1935 Χατζόπουλος (Ζωγράφος) ,
ISBN: 978-960-204-287-8
ISBN (10ψήφιο): 960-204-287-7
Βάρος: 2.086 κιλά
Εκδότης: Μέλισσα
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
68.66
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

61.11
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Βρετανός αξιωματικός William Martin Leake (1777 - 1860) παρέμεινε στην Ελλάδα επί πολλά χρόνια (1804 - 1810) με κύριο στόχο τη μελέτη της αρχαίας τοπογραφίας, ενώ συγχρόνως εκτελούσε μυστική αποστολή για λογαριασμό της βρετανικής κυβέρνησης. Οι εντυπώσεις από τις περιηγήσεις του εκδόθηκαν τμηματικά μεταξύ των ετών 1815 και 1857. Η τετράτομη έκδοση με τίτλο "Ταξίδια στη Βόρεια Ελλάδα του 1835" (J. Rodwell, Λονδίνο), περιλαμβάνει ταξίδια στην Αιτωλία, Ακαρνανία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Αττική και Μακεδονία.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.