Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ασκήσεις υπολογιστικής στατιστικής στην υγεία
(Πολυμεταβλητές αναλύσεις)

Offer
Σκοπός των ασκήσεων που περιέχονται σε αυτό το βιβλίο, εκτός από την εξοικείωση του αναγνώστη στη χρήση του στατιστικού πακέτου SPSS, είναι και η εισαγωγή στη στατιστική ανάλυση δεδομένων. Στόχος του είναι να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο εκμάθησης, εφαρμογής και κατανόησης των βασικών στατιστικών διαδικασιών σε άτομα με λίγες γνώσεις στατιστικής, ενώ παράλληλα να αποτελέσει χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο σε άτομα με μεγαλύτερη εξοικείωση και εμπειρία.

Όλες οι ενότητες του ακολουθούν συγκεκριμένη δομή, η οποία περιλαμβάνει: α) μια σύντομη περιγραφή των στατιστικών δοκιμασιών που πρόκειται να περιγραφούν, μαζί με χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στις προϋποθέσεις για την εφαρμογή τους, β) απλά παραδείγματα για τις στατιστικές δοκιμασίες, με τα βήματα αναλυτικά, που πρέπει ακολουθηθούν για την εφαρμογή τους, καθώς και γ) τη σύντομη επεξήγηση και το σχολιασμό των αποτελεσμάτων τους.

Στα βήματα που περιγράφουν την εφαρμογή των διάφορων στατιστικών δοκιμασιών περιέχονται και οι αντίστοιχες οθόνες του στατιστικού πακέτου SPSS, προκειμένου να υπάρχει πλήρης και αναλυτική καθοδήγηση σχετικά με κάθε μια από αυτές. Οι οθόνες που ενσωματώνονται σε κάθε παράδειγμα, παρήχθησαν με την έκδοση 14.0 του SPSS.

24χ17 εκ., 160 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνία και Πληροφορική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2
ISBN Set: 960-02-2242-8
ISBN13 Set: 978-960-02-2242-5
Ταξινόμιση DDC: 310.07 (Στατιστική - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη)), 613 (Προληπτική ιατρική)
Άλλα πρόσωπα: Ιωάννης Α. Αποστολάκης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-02-2241-8
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2241-Χ
Βάρος: 0.321 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
12.78
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.18
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ιωάννης Αποστολάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική, την επιχειρησιακή έρευνα και τη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων, ενώ έχει διδακτορικό δίπλωμα στην ιατρική πληροφορική με εξειδίκευση στην επεξεργασία βιολογικών εικόνων και σημάτων. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών επιστημονικός συνεργάτης της Θεραπευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας σε θέματα πληροφορικής στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΤΕΙ Αθήνας. Σήμερα κατέχει την θέση του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Προγράμματος Πληροφορικής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στην οποία διδάσκει το μάθημα "Συστήματα πληροφορικής υπηρεσιών υγείας" στους σπουδαστές του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή συνολικά δέκα βιβλίων σε θεματικά αντικείμενα της πληροφορικής και έχει σημαντικό ερευνητικό έργο σε θέματα ιατρικής πληροφορικής και εκπαίδευσης.

Ο Τρύφων Δάραςγεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης και διδακτορικό δίπλωμα στις Πιθανότητες από το Πανεπιστήμιο Case Western Reserve University (C.W.R.U.) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Μαρία Αγγελική Σταμούλη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Στατιστική & Ασφαλιστική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Sc.) και Διδακτορικό Δίπλωμα (Ρh.D.) στην Πληροφορική της Υγείας, κατά τη διάρκεια των οποίων εργάστηκε σε ερευνητικά προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης με υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. Επιπλέον, έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Αθήνας, έχει αναλάβει διδακτικά καθήκοντα στην Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παράλληλα εργάζεται ως στατιστικός στην κεντρική υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Έχει ερευνητικό και συγγραφικό έργο σε θέματα Πληροφορικής της Υγείας και Στατιστικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.